Foto: Henk Lunenburg

Fietsen voor Kika in Uden groot succes: bijna 3900 euro opgehaald

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | De Udense wielerspeciaalzaak CycleXperience organiseerde afgelopen woensdagavond samen met De Leerschool Uden een fietstocht voor Stichting KiKa. Daarbij werd in totaal 3.873 euro opgehaald. 

Deelnemers konden kiezen uit drie routes: 50 kilometer en 70 kilometer op de racefiets en 45 kilometer op de mountainbike. Zij betaalden minimaal 10 euro dat naar het goede doel gaat. Het KiKa Event was een initiatief van wielerspeciaalzaak CycleXperience en het team van De Leerschool Uden. “Ik zet mezelf in voor stichting Kika en dit betekent dat ik mezelf heb aangemeld vorig jaar voor Giro de KiKa”, vertelt mede-organisatie Kamiel de Jager van De Leerschool Uden. “Giro di Kika is een landelijk initiatief en van 29 augustus tot en met 3 september wordt er gefietst in Italië, de Dolomieten. Hiervoor dien ik sponsorgeld te verzamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij.”

Er fietsten zowel mannen, vrouwen als kinderen mee. Onder de in totaal 187 deelnemers was ook Jurgen Minten die de sponsortocht ook graag wilde meefietsen, maar dit door z’n blindheid wel met een medefietser en een tandem moest doen. Samen met Kamiel fietste hij deze avond de rit. Daarna overhandigde hij het uiteindelijke bedrag van 3873 euro namens alle deelnemende fietsers aan Kamiel, voor stichting KiKa.

Meer berichten