<p>Bob tijdens zijn bezoek aan Kenia.</p>

Bob tijdens zijn bezoek aan Kenia.

(Foto: Udens Weekblad)

Udense Bob skeelert 300 kilometer voor goed doel

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Bob Heemskerk (37) uit Uden staat tussen 11 augustus en 11 september een grote uitdaging te wachten: hij trekt de skeelers aan om 300 kilometer te skeeleren, en zo geld op te halen voor het project ‘Walk with Kumbatio’.

Door Temmie van Uden

Stichting Kumbatio zet zich al 11 jaar in voor onderdak, onderwijs en een veilig thuis voor kinderen uit Thika, Kenia. “In 2018 ben ik met een groep jongeren naar Thika gereisd om daar vrijwilligerswerk te doen bij het weeshuis Kiota”, legt Bob uit. “Ook toen hebben we anderhalf jaar lang geld opgehaald met acties zoals auto’s wassen om de reis te kunnen bekostigen. Persoonlijk sponsor ik nog steeds maandelijks één van de kinderen daar.”

Welvaart
Na deze trip realiseerde hij zich ‘dat wij Nederlanders ons soms te weinig beseffen dat we van geluk mogen spreken dat we in een welvarend land als Nederland zijn geboren’. “Dat is ook de reden dat ik nu meedoe aan Walk with Kumbatio. Er heerst in Thika veel armoede en ellende. Voor ons is een tientje niet veel, maar in Kenia is dat veel meer waard. Vandaar dat ik sindsdien Mathu, één van de kinderen daar, sponsor en mijn steentje bijdraag aan projecten als deze.”

Skeeleren
In de periode van 11 augustus tot 11 september hoopt Bob vaak op zijn skeelers te staan.
Met een groep gelijkgestemden is het de bedoeling om de totale afstand naar Kenia, om precies te zijn Thika, af te leggen. Dat is in totaal een afstand van ongeveer 10.000 kilometer. “Mijn doel is om daarvan 300 kilometer te skeeleren. Meer kilometers zijn natuurlijk mooi meegenomen. Dat ik dit skeelerend doe, is trouwens een primeur! De meeste deelnemers aan het project zijn hardlopers en fietsers.”

Hij en de anderen hopen natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen. “Van het geld worden woningen voor weeskinderen bekostigd. Ik heb al flink wat sponsors weten te regelen, maar meer donateurs zijn altijd welkom.”

Doneren
Bob heeft tot nu toe al 650 euro opgehaald en hij hoopt dat dit uiteindelijk zo’n 1000 euro zal worden. Doneren kan via de website walkwithkumbatio.kentaa.nl. Onderaan de pagina zie je deelnemers staan, waar ook Bob tussen staat.

Meer berichten