<p>Dagbesteding voor ouderen met dementie.</p>

Dagbesteding voor ouderen met dementie.

(Foto: Aileen van Tilburg)

Nieuwe locatie voor Dagbehandeling Ons Stekkie

  •   keer gelezen   Human Interest

NISTELRODE/HERPEN | Dagbehandeling Ons Stekkie van BrabantZorg heeft een nieuwe locatie gekregen. Sinds 7 juli zijn de twee locaties van Ons Stekkie in Nistelrode (locatie Laarstede) en Herpen samengevoegd en verhuisd naar een nieuwe en moderne locatie in het buitengebied van Herpen. 

De nieuwe locatie voor dagbehandeling van BrabantZorg in Herpen biedt ruimte aan 42 cliënten en is toepasselijk ingericht. Er zijn meerdere ruimtes voor verschillende soorten activiteiten. Zo is er een atelier waar cliënten kunnen knutselen en is er een activiteiten- en een belevingsruimte waar cliënten kunnen ontspannen. Rondom de locatie ligt een grote, bijna parkachtige tuin waar verschillende dieren, geiten, kippen, alpaca’s en varkens, rondlopen. Cliënten kunnen er ook zelf tuinieren. Dankzij het grote zonnige terras kunnen cliënten veel tijd buiten doorbrengen. 

Ons Stekkie
Dagbehandeling Ons Stekkie biedt elke doordeweekse dag tussen 09.00 en 16.00 uur dagbehandeling aan mensen met geheugenproblemen (dementie). Zowel ’s morgens als ’s middags staan er gezamenlijke en individuele activiteiten op het programma. De cliënt geeft aan waar hij/ zij behoefte aan heeft. Het aanbod van activiteiten is divers: zo kan er samen de krant gelezen worden, gesproken worden over de actualiteit, wordt er geheugentraining aangeboden, kunnen cliënten samen wandelen, knutselen of bakken, kunnen ze gebruikmaken van de computer/tablet en wordt er muziek gemaakt.

Paramedische behandeling
Paramedische behandeling wordt geboden door verschillende disciplines, zoals een fysio-, ergotherapeut, beweegagoog, logopedist, en onder regie van een gz-psycholoog. Tijdens het bezoek aan de dagbehandeling is altijd een professioneel opgeleide verzorgende aanwezig om, wanneer van toepassing, de nodige medische handelingen te verrichten.

Dagbehandeling Ons Stekkie is te vinden op de Wooijstraat 4A in Herpen.

Meer berichten