Chris Schouten en Marc Jacobs zijn druk aan het trainen voor 'Duchenne Heroes'.
Chris Schouten en Marc Jacobs zijn druk aan het trainen voor 'Duchenne Heroes'. (Foto: Kliknieuws)

Boekelse dierenarts Chris Schouten rijdt ‘Duchenne Heroes’

  •   keer gelezen   Human Interest

BOEKEL |  In het dagelijks leven is Chris Schouten dierenarts in het team Varkens van adVee Dierenartsen. Van zondag 12 tot zaterdag 18 september stapt Chris echter op de fiets voor het Duchenne Heroes-project. “Duchenne is een fatale ziekte is. Onderzoek is dus hard nodig”, stelt Schouten.

Schouten fietst in zeven dagen van de Vogezen naar het Drielandenpunt over spectaculaire mountainbiketracks en gravelpaden. Omgerekend zal er ongeveer 100 kilometer per dag af worden gelegd. Samen met zijn dorpsgenoot en medefietsfanaat Marc Jacobs vormt hij de Boekelse Bikers Go4Duchenne en is hij druk aan het trainen. De afgelopen periode in de hitte en nu vooral in de regen. “De kinderen met Duchenne kunnen ook niet opgeven dus ons hoor je tijdens de trainingen ook (bijna) niet klagen. Wanneer je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Rond je 12e jaar zijn je benen te zwak of slap om te lopen. Dan volgen je armen en wanneer de spieren die voor het ademhalen nodig zijn te zwak worden is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne uiteindelijk een fatale ziekte is. Onderzoek is dus hard nodig.”
Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan en is er dus bijna geen geld opgehaald. Chris en Marc hebben nu dan ook de ambitie om zich goed te revancheren. Ze zijn enorm gemotiveerd en hopen nog wat extra sponsors te vinden. Immers: alle beetjes helpen en al die beetjes samen maken echt een groot verschil.
De sponsorpagina is te vinden op www.duchenneheroes.nl/boekelse-bikers-go4duchenne

Meer berichten