<p>Gerrit en Cisca, al 60 jaar gelukkig getrouwd.</p>

Gerrit en Cisca, al 60 jaar gelukkig getrouwd.

Udense Gerrit en Cisca vieren diamanten huwelijk

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Gerrit van den Oever en Cisca van den Acker uit Uden zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen toen ze nog, vooral Cisca, erg jong waren. Gerrit was kameraad met een broer van Cisca.

Gerrit kwam van Slabroek en was al fervent duivenmelker van jongs af aan. Hij had twee broers en drie zussen. Zijn oudste zus ziet hij een paar keer per week, zij woont nog zelfstandig met haar 96 jaar. Samen zijn ze de enige overgeblevenen. Gerrit heeft tot aan zijn vervroegd pensioen bij de Philips in Uden gewerkt. Met zijn 58 jaar was hij al afgewerkt maar met zijn hobby, de duivensport, verveelt hij zich nooit. Zelfs nu ligt Gerrit ‘s morgens nog op zijn knieën voor het krabben van de duivenkooien thuis. En dat met 86 jaar. De postduiven spelen een rode draad door het hele leven van Gerrit. Voor zijn rol als penningmeester van Postduivenvereniging Welkom te Uden en tevens erelid, voor 60 jaar lid, kreeg Gerrit in 2000 een onderscheiding als lid in de Orde van Oranje. Cisca komt ook uit Uden en woonde vroeger bij de Pius X kerk met zes broers en drie zussen. Nu zijn er nog drie broers en één zus over. De oudste broer woont in Wisconsin, USA. 

Gezin
Na een jaar of 7 verkering gingen ze trouwen op 31 augustus 1961. Het eerste jaar leefde ze in een bovenwoning van de familie Verstegen in Volkel. Daar werd ook de oudste dochter geboren. Daarna verhuisden het gezinnetje naar de Bogerdstraat in Uden, waar ze tot op heden nog steeds wonen. Deze huizen werden speciaal gebouwd voor werknemers van de Philips. Op deze plek werden nog twee zoons en één dochter geboren. Het leven van Cisca bestond voornamelijk uit het huishouden en verzorgen van de kinderen en later ook hun vijf kleinkinderen. Wat werkadresjes maar verder is niets teveel voor haar kinderen en kleinzoons. Wel zong ze graag bij het kerkkoor in de Kruisherenkapel. Oppassen op haar kleinzoons deed ze ook met heel veel liefde. Verder was het voetballen van de zoons een leuke afwisseling om te gaan kijken. Een familie-uitje werd dit vaak, voor het hele gezin. Dit werd zelfs voortgezet toen de kleinzoons ook op vroege leeftijd gingen voetballen. Ook naar wedstrijden van PSV (Philips natuurlijk) was een leuke afwisseling.

Samen zijn
Gerrits hobby en passie voor duiven betekent ook dat Cisca heel veel voor de postduivenvereniging heeft gedaan. Dit was gewoon vanzelfsprekend. Waar Gerrit was, kon je Cisca ook vinden. Gelukkig is het nu wat rustiger en dat mag ook wel nu Cisca de 82 jaar nadert. Het liefst doen ze samen nog het huishouden. Dat lukt niet altijd, maar zoals zij altijd voor de kinderen klaarstonden, zo is het nu de beurt aan de (klein)kinderen om hulp te bieden. Samen nog wel elke zondag of zaterdag naar de kerk, want het geloof is altijd erg belangrijk voor beiden geweest. Samen zijn, het leven in het teken van de ander, er voor elkaar zijn, in goede en slechte dagen en gezondheid.

Meer berichten