<p>Amalia met haar eigen boek. (foto: Ad van de Graaf)</p>

Amalia met haar eigen boek. (foto: Ad van de Graaf)

Volkelse brengt boek uit, opbrengst naar stichting

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN/VOLKEL | Iedereen die op zoek is naar gezelligheid en samenzijn kan weer iedere donderdag terecht bij Stichting Tante Lali om een hapje te eten. In de Protestantse Kerk in Uden kun je genieten van een maaltijd voor maar 4 euro. Amalia Naranjo, initiatiefneemster van Stichting Tante Lali, wil graag een eigen ruimte in Uden om mensen nog meer te kunnen bieden. Met haar eigen biografie hoopt ze geld op te halen voor de stichting om die droom te verwezenlijken.

Stichting Tante Lali werd in 2016 in het leven geroepen. Onder leiding van Amalia Naranjo wordt iedere donderdagavond een gezonde maaltijd gekookt voor wie behoefte heeft aan goed gezelschap, gezelligheid of lekker wil eten voor een zeer schappelijke prijs. Al veel mensen schoven aan en proefden van de gerechten van Amalia. Niet alleen op een ‘gewone donderdag’, maar bijvoorbeeld ook met kerst. “Dankzij veel hulp van onder meer Albert Heijn, de Volkelse slager en pizzaboer, Jos Derks die me aardappelen heeft geschonken én de hulp van vrijwilligers kan ik ook op dat soort bijzondere dagen veel lekkere en verse dingen op tafel zetten”, vertelt Amalia enthousiast. “Dat alles op een betrouwbare, laagdrempelige plek, waar iedereen gelijk is en het gezellig heeft met elkaar. Zonder verplichting en geen alcohol.”

Eigen ruimte
Ze is al jaren op zoek naar een eigen ruimte in Uden of Volkel, waar ze naar hartenlust kan koken en verder kan uitbreiden. “Het is heel fijn dat we in de kerk terecht kunnen, maar de tijd die we er kunnen zijn is te beperkt. En dat terwijl mensen die mee-eten juist vaak alleenstaand zijn en behoefte hebben aan sociaal contact. Gewoon, even op je gemak eten en daarna nog wat bijpraten met een ander. Dan is het niet prettig dat we maar een uurtje de tijd hebben”, aldus Amalia.

Boek
Het gaat om een ruimte waar Stichting Tante Lali één keer per week kan koken. Het zou helemaal mooi zijn als er de mogelijkheid is om het koken uit te breiden naar meerdere dagen. “Natuurlijk betaal ik gewoon huur”, benadrukt de Volkelse. “Omdat het allemaal toch wel veel geld kost, ben ik begonnen met de verkoop van mijn persoonlijke boek, dat ik onlangs heb uitgebracht. Ik heb veel meegemaakt in mijn jeugd en door de jaren heen. Dit alles heb ik de afgelopen jaren samen met een vriendin van me opgeschreven en dat heeft geresulteerd in de biografie ‘Moeder van de zon’. De opbrengsten van het boek gaan allemaal naar de stichting.”

Contact
Weet je een geschikte ruimte, of wil je graag een boek bestellen? Dat kan bij Amalia, via 06 14 67 41 05 of via de mail naranjoal@outlook.com. Iedere bijdrage voor de stichting is welkom. Daarvoor kun je ook terecht op de website van de stichting: www.tantelali.nl.

Meer berichten