Rood-witte kater Fred zoekt een rustig huisje

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Deze lieve, bescheiden rood-witte kater is Fred. Zijn geschatte geboortedatum is 1 juli 2013. Helaas zijn de gevolgen van het harde buitenleven niet aan Fred voorbij gegaan. Fred is namelijk FIV-positief, meer info bij beheer.

Fred is na een korte gewenningsperiode een lekkere knuffelkont, hoeft niet lang te zijn. Hij vindt het ook heerlijk om rustig ergens te liggen op een fijn plekje, gewoon erbij zijn is voor hem genoeg. Hij wil het liefste in een huisje met alleen zijn baasje, hij trekt hier niet echt naar andere katten toe. Gun jij Fred een tweede kans?

Hokazo nieuws
Bij Hokazo verblijven op dit moment een aantal FIV-katjes die wachten op een warm thuis. In de volksmond wordt FIV ook wel kattenaids genoemd, maar dat is niet terecht. FIV is vergelijkbaar met HIV bij mensen. En net als bij mensen kunnen katten met FIV ooit (vaak na vele jaren) aids krijgen, maar dit hoeft niet. FIV tast wel het afweersysteem van de kat aan, waardoor hij gevoeliger is voor infecties dan een gezonde kat. Met een beetje mazzel en goede zorgen, zoals goede voeding, kunnen FIV-katjes echter best oud worden. FIV is uitsluitend besmettelijk voor katten. Zoek je een lief maatje, denk dan ook eens aan een FIV-katje.

Meer berichten