<p>De coverfoto van het boek.</p>

De coverfoto van het boek.

Anke Verweijen brengt laatste deel uit van ‘Papa’s bloed trilogie’

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Op de dag dat de 37-jarige Dennis Verweijen uit Uden vier jaar geleden overleed aan leukemie, brengt zijn vrouw Anke het boek Samen goed uit. Het boek opent met de bevalling van hun tweede kindje, waar Dennis helaas niet meer bij kon zijn. Hij overleed vier weken daarvoor aan de gevolgen van leukemie. Vol liefde, trots en kracht beschrijft Anke Verweijen één van de meest intense periodes uit haar leven. Over hoe ze de dromen, die ze samen hadden, laat uitkomen.

Ik denk aan Dennis en aan de rollercoaster waar we samen in zaten. ‘Drie kindjes’, hoor ik Robin zeggen. Ik kijk om me heen, maar zie geen enkel kindje. ‘Waar zie je drie kindjes?’, vraag ik haar. Ze kijkt niet op of om, maar herhaalt: ‘Drie kindjes.’ Robin gaat rustig door met het likken aan haar ijsje. Enigszins beduusd kijk ik weer om me heen. Dit kan geen toeval zijn, dit moet een signaal van Dennis zijn. Ik maak eruit op dat hij het ermee eens is. Dat hij ook graag nog een zoon of dochter wil. Er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht. Ik ga het doen!

Samen goed
‘Samen goed’ verschijnt na de bestsellers ‘Papa’s bloed’, over de ziekte en het ongekende doorzettingsvermogen van Dennis, en ‘Mama’s moed’, over de kracht van Anke tijdens de periode waarin Dennis overlijdt. ‘Samen goed’ is het derde boek in een reeks over hoop, angst en onvoorwaardelijke liefde in het leven, dit altijd met een niet-aflatende dosis positiviteit en kracht om dromen te verwezenlijken.

Meer berichten