<p>Jan en Rina. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Jan en Rina. (foto: Henk Lunenburg)

Echtpaar Spierings - De Punder 60 jaar getrouwd

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Jan en Rina Spierings - De Punder zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Jan (87) is geboren in Uden en Rina (79) is geboren in Boxtel. Beiden komen uit een groot gezin. 

door Henk Lunenburg

De vader van Jan werkte in de buitendienst van de gemeente. Naast hun huis hadden ze een grote kersenboomgaard waar ze onbeperkt kersen mochten eten en voetballen met vriendjes. Bij Rina thuis hadden ze een boerenbedrijf. Daar was altijd wat te doen en konden ze fijn buiten spelen. Als Rina 16 is verhuist het gezin naar Uden, waar haar ouders een café hadden gekocht aan de Udense markt. Overdag werkt ze bij kousenfabriek Jansen de Wit en avonds en in de weekenden thuis in de bediening. Jan heeft 25 jaar bij Dico gewerkt als lasser en daarna 20 jaar bij de gemeente Uden in de plantsoenendienst in de Bitswijk. Op 60-jarige leeftijd ging hij met pensioen. 

Café
In het café van Rina’s ouders kwam Jan eerst als gast en werkte er later in de bediening. Dit was ook de plek waar hun verkering begon. Na 3 jaar verkering trouwden ze op 27 oktober voor de wet en 23 november 1961 voor de kerk. Ze kregen twee dochters. Als de café wordt overgenomen door een zus van Rina wordt het café ‘De Flipperbar’ genoemd. Jan en Rina bleven werken in de bediening, voornamelijk tijdens bruiloften, eerst in Uden en daarna ook 20 jaar in Nistelrode.

Genieten 
De grootste hobby van Jan was voetballen, tot zijn 27e speelde hij in het eerste van UDI. Na een pauze van een paar jaar begon hij opnieuw en voetbalde ook nog bij de veteranen. Rina was al die jaren een trouwe toeschouwer. Beiden hebben nog steeds een echt UDI hart. Met de kinderen gingen ze vaak naar camping De Schatberg en daarna met busreizen naar Italië en Spanje. Met een zus en een broer van Jan en hun echtgenoten zijn ze vaak met een vliegreis naar Spanje gegaan. Ze verbleven dan in een appartement van kennissen. Jan en Rina wonen nu in een mooi appartement met een grote binnentuin in het centrum van Uden, Daar genieten ze samen van het leven, hun kinderen en hun vier kleinkinderen. Burgemeester Henk Hellegers komt het echtpaar vandaag feliciteren en het feest wordt in november in familiekring gevierd.

Meer berichten