<p>Een gezellig weerzien tussen de oud-klasgenoten. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Een gezellig weerzien tussen de oud-klasgenoten. (foto: Henk Lunenburg)

Reünie voor zesde klassen van de St. Jozefschool

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Twee verschillende zesde klassen van de St. Jozefschool in Uden hadden afgelopen weekend een reünie. 26 oud-klasgenoten ontmoetten elkaar in de school.

door Henk Lunenburg

Al in 2019 begonnen Maria Peters-Broekhaus, Joke van den Berg-Goorts en Ans van de Broek met de voorbereidingen van de reünie. In 1998 en 2005 organiseerden ze al een reünie voor de ‘oud klasgenoten’. Helaas kon de reünie door de coronabeperkingen niet doorgaan en werd het verzet naar november dit jaar. Door de nieuwe coronaregels die sinds zaterdag van kracht werden, kwam weer alles op losse schroeven te staan. Omdat iedereen gevaccineerd was en op één na niemand klachten had, werd gezamenlijk besloten het toch door te laten gaan. Omdat het schoolgebouw op de nominatie staat om gesloopt te worden, kregen ze toestemming om de reünie in ‘hun’ St. Jozef school te organiseren.

Buitenland
De klas van mijnheer Wintjes had 31 leerlingen, en de klas van juffrouw van de Boogaard 27 leerlingen. Van deze 58 leerlingen zijn er inmiddels vier overleden, de rest is nu allemaal 65+. Dat was ook de aanleiding om deze reünie door te laten gaan. De meeste oud-leerlingen zijn woonachtig in Uden of in een straal van 40 kilometer om Uden. Verder woont er één klasgenoot in Australië, één in Frankrijk, één in Oostenrijk en twee wonen in Amerika. Nel Jans die in Australië woont, is eerder dit jaar voor familiebezoek naar Nederland gekomen, maar zou volgens plan al voor de reünie weer terugvliegen. Door de strenge regels daar mag ze niet terug naar huis. Hierdoor is ze nu al 4 maanden in Nederland, waardoor ze de reünie wel mee kon maken. Zondag waren er 26 ‘oud klasgenoten’ aanwezig, negen konden niet aanwezig zijn. Juffrouw van de Boogaard had geen corona maar vanwege haar leeftijd en gezondheid vond ze het risico te groot om te komen. Het werd een gezellige middag, waar vele herinneringen werden opgehaald.

Meer berichten