Het echtpaar viert hun mijlpaal in familiekring. (foto: Henk Lunenburg)
Het echtpaar viert hun mijlpaal in familiekring. (foto: Henk Lunenburg)

Bob en Gonny Wielick vieren briljanten huwelijk

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Bob en Gonny Wielick - de Wit, allebei 90 jaar, zijn op dinsdag 21 juni 65 jaar getrouwd. “We zijn met elk jaar extra al dik tevreden”, aldus het echtpaar.

Bob is geboren in Weesp en bracht zijn jeugd door in Eindhoven met zijn jongere zus. “Deze Weesper mop is een echte Brabander geworden”, zegt Bob lachend. Hij volgde een technische opleiding op de HTS. Gonny kwam ter wereld in Dordrecht en was enig kind. Ze volgde na de lagere school de HBS in Dordrecht en in Rotterdam de opleiding voor secretaresse. Wanneer Bob voor een stage naar Dordrecht gaat, woont hij in bij de buurvrouw van Gonny. Zo ontmoeten ze elkaar, en na wat bezoekjes aan de bioscoop wordt hun vriendschap hechter. Pas na zijn studie kregen ze echte verkering, die 3 jaar geduurd heeft. Op 21 juni 1957 trouwden ze voor wet en kerk in Dordrecht en gingen in Eindhoven wonen. Bob was technisch ontwerper voor machines en gereedschappen bij Philips en kwam hierdoor in 1967 in Uden werken en wonen. Nog steeds wonen ze zelfstandig in hetzelfde huis. Ze hebben drie dochters, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen de derde is opkomst.
Gonny en Bob zijn beide erg creatief met hun handen. Bob besteedde zijn vrije tijd aan olieverfschilderijen maken, fotograferen en filmen. Bij de Nederlandse Christen Vrouwen Bond in Uden was Gonny lid, secretaresse en voorzitter. In 2004 is Bob Koninklijk onderscheiden voor zijn actieve bijdrage voor de Protestantse kerk en de ouderenbond. Bob en Gonny weten nog steeds niet wat het geheim is achter het bereiken van deze mijlpaal. “Toen we 60 jaar getrouwd waren stelde we als doel: we willen de 65 halen, nu zijn we met elk jaar extra al dik tevreden”, aldus Gonny.

Meer berichten