Een eerdere editie van 'Proef de buurt'. (foto: Gert de Goede)
Een eerdere editie van 'Proef de buurt'. (foto: Gert de Goede)

‘Proef de buurt’ bij Ontmoetingsplein MuzeRijk

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Op zondag 3 juli kan men, na twee jaar van afwezigheid, weer genieten van het evenement ‘Proef de buurt’ in Ontmoetingsplein MuzeRijk (Bitswijk). Er zijn diverse kraampjes met lekkere hapjes en drankjes. Daarnaast zijn er muzikale optredens en leuke kinderactiviteiten, waaronder een kindermodeshow.

Bezoekers kunnen munten kopen bij de receptie van MuzeRijk en daarmee ‘de buurt proeven’. Het evenement duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De Bitswijk is een multiculturele wijk met veel van oorsprong niet-Nederlandse nationaliteiten. Er wonen mensen uit Turkije, Marokko, Polen, Somalië, Brits Guyana, Afghanistan, Bolivia, Indonesië, China, Suriname en Syrië. Een flinke rijkdom aan culturen dus. In MuzeRijk komen buurtgenoten van Bitswijk en andere Udenaren bij elkaar, om elkaar iets te laten zien en te proeven van hun rijke cultuur en gewoonten. Tijdens deze ‘Proef de buurt’ dag presenteren zij zich aan het publiek door middel van kleurrijke kraampjes met daarin smaakvolle hapjes en drankjes. 

MuzeMobiel
Wanneer iemand naar ‘Proef de buurt’ wil komen en minder mobiel is, kan die worden opgehaald met de MuzeMobiel. Zowel gegadigden voor MuzeMobiel als kinderen die aan de kindermodeshow willen meedoen, kunnen zich uiterlijk vóór vrijdag 1 juli om 12.00 uur bij de receptie van MuzeRijk opgeven, of via 0413 26 85 48 of receptie@muzerijk.nl. Ook kan je gedurende de middag instappen voor een rondje door de Bitswijk. Kijk voor meer informatie op: www.muzerijk.nl.

Meer berichten