Jubileumdag 40 jaar De Zonnebloem Uden - Volkel - Odiliapeel

  •   keer gelezen   Human Interest

UDEN | Zondag 26 juni 2022. Er zijn van die ochtenden dat je als vrijwilliger wakker wordt en kan zeggen: wat een goed gevoel! De aanloop naar de langverwachte jubileumdagtocht op zaterdag 25 juni voor de Zonnebloemgasten van onze afdeling Uden, Volkel en Odiliapeel, was behoorlijk spannend. Dit keer moest het bestuur in exacte aantallen voorbereiden en met veel scenario’s rekening houden, waarbij het weer op deze zaterdag de minste zorg was. Los van het feit dat iedereen zich sterk verantwoordelijk voelt met het welzijn van eenieder.

door Tanja Kraayenhof en Gerard van der Hoeven

“We waren daarom heel blij met het droge weer, zodat het verwelkomen en instappen in Volkel en Uden in ieder geval niet een chaos van paraplu’s veroorzaakte”, aldus vrijwilliger Gerard van der Hoeven. “Met drie touringcars en twee taxibussen zijn we rond 10.00 uur begonnen aan een prachtige tocht. We reden met bijna 145 mensen door en rondom onze woonomgeving. Daarbij werden onze gasten uitvoerig geïnformeerd door gidsen en vrijwilligers die met veel inzet, passie, toewijding en liefde hun verhaal kwijt konden. Prachtige en interessante verhalen uiteraard doorspekt met persoonlijke wetenswaardigheden en roddels met een knipoog.”

Kom uit de ballenbak
De koffie- en theestop vond plaats bij de, prachtig in het landschap gelegen, speelboerderij Hullie. “Nadat we eindelijk een aantal gasten uit de ballenbak hebben kunnen praten, ging de tocht verder richting de lunch bij het Witte Huis in Zeeland. Rond 15.30 uur waren onze gasten weer terug bij de opstapplaatsen. Zij werden opgevangen door onze vrijwilligers die er voor zorgden dat men veilig en voldaan naar huis kon gaan. Het was mede dankzij de inzet en bijdrage van de volgende personen en bedrijven mogelijk om van dit 40-jarig jubileum een onvergetelijk dag te maken: Lies Verbossen, Ad van Ras en Adriaan Sanders, Maaskant, De Wit en Dortmans busverhuur, Hullie Speelboerderij Uden en het Witte Huis Zeeland. Uiteraard ook onze vrijwilligers, waarbij Nellie Kerkhof en Conny Jansen ook fantastische gidsen bleken te zijn.”

Meer berichten