Documentatiegroep Volkel wil graag weten wie de personen op deze foto zijn
Documentatiegroep Volkel wil graag weten wie de personen op deze foto zijn

Oproep: wie zijn de jongens en meisjes op deze foto?

  •   keer gelezen   Ingezonden

VOLKEL | Documentatiegroep Volkel is in het bezit van een foto waarop een viertal mannen van de Koninklijke Marine met een groep kinderen staan, welke afkomstig moeten zijn uit Volkel, Odiliapeel of Zeeland. De documentatiegroep zou graag willen weten welke mensen afgebeeld staan op deze (bovenstaande) foto.

Er is wel wat informatie over de foto te vertellen. Na de bevrijding nam de Britse R.A.F. het door de Duitsers aangelegde vliegveld meteen in gebruik. Deze luchtmacht verliet het veld in september 1945. Daarna werd het vliegveld voor gebruik toegewezen aan de Koninklijke Marine, welke er van november 1946 tot april 1951 een opleidingskamp voor mariniers vestigde. Vele van de hier opgeleide manschappen vertrokken naar het toenmalige Nederlands Oost-Indië (politionele acties).

Mariniers
Op de foto staan vier van dergelijke mariniers in opleiding. Een van hen sneuvelde in Indië tijdens de acties, namelijk de rechtse marinier der 2e. klasse Geurt Frederik Sipman uit Zetten. Hij kwam op 22-jarige leeftijd om op 25-2-1949 te Ngawi en ligt begraven op het Ereveld Kembang Kunig te Surabaya (Indonesië). Hij verbleef in Volkel van 9 december 1946 tot 8 mei 1947. De foto moet dus uit deze periode dateren. Maar wie zijn de jongens en meisjes in het gezelschap van de vier mariniers?

Informatie
Mocht iemand meer informatie hebben over de mensen op deze foto, mail dat dan naar redactie@udensweekblad.nl of bel naar 0413 74 59 90.

Meer berichten