Foto: Henk Lunenburg

Alledaags Geluk schenkt kalenders aan ouderen

  •   keer gelezen   Ingezonden

UDEN | De Stichting Vrienden van Sint Jan hield gisteren een feestmiddag voor cliënten van BrabantZorg die wonen op Sint Jan of MuzeRijk of vanuit deze locaties thuiszorg ontvangen. 750 ouderen kregen een bijzonder cadeau aangeboden: een kalender van Alledaags Geluk die helpt bij het ontdekken van dagelijkse geluksmomentjes.

De kalender is gemaakt door Brigitte Joosten en Petra Onverwacht van 'Alledaags Geluk', in samenwerking met bewoners, familieleden én zorgprofessionals van de woonzorgcentra. De kalender is financieel mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren: de Rotary Uden, het UdenFonds, Stichting Vrienden van de St Jan en de Stichting Alledaags Geluk zelf. Daarnaast hebben flink wat Udenaren hun statiegeld bonnetjes gedoneerd.

Geluksmomenten
Brigitte en Petra van Alledaags Geluk: "De door ons ontwikkelde kalender voor het project 'Alledaags Geluk voor Udense Ouderen' helpt ouderen bij het ontdekken van dagelijkse geluksmomenten. De kalender, in de vorm van een weekagenda, kan de bewoner dankzij een stevige standaard neerzetten op bijvoorbeeld een tafel of een kast. Zo staat hij goed in het zicht en nodigt hij de bewoners uit om dagelijks 'Alledaags Geluk' te ontdekken, te ervaren en door te geven. De kalender heeft daarvoor namelijk iedere week een inspirerende vraag om te ontdekken, een uitdagende opdracht om te ervaren en een mooie moment om te delen. 'Alledaags Geluk' staat voor het grote geluk in de kleine dingen."

Meer berichten