Ingezonden: ‘Vernielingen na Burendag’

  •   keer gelezen   Ingezonden

UDEN | De redactie ontving onderstaande ingezonden brief. Plaatsing betekent niet dat de redactie het eens is met de inhoud.

“Wij hebben een heel gezellige Burendag 2021 gehad in de wijk Groenewoud op het grasveld voor het klooster van de Birgittinessen/bij museum Krona.

Jong en oud waren vertegenwoordigd, zo’n 70 volwassenen en 12 kinderen vanaf 14.30 tot ruim 18.30 uur. Er waren activiteiten voor kinderen en de ouderen konden buurten om elkaar te leren kennen en ideeën uit te wisselen. Gezamenlijk hebben we alles opgeruimd en terug gebracht naar waar het vandaan gehaald was, stoelen, tafels, tent, luchtkussen kraampje, enzovoorts. Het spandoek hadden we nog even laten hangen maar dat bleek de volgende ochtend geen goed idee geweest te zijn.

’s Nachts hebben jongelui het spandoek naar beneden getrokken en van de bomen af gesneden. De touwen hingen er nog want dat was wel erg moeilijk geweest zonder ladder. Het spandoek was over een bestelauto bij het klooster gegooid. Verder hadden ze nog bordjes van Museum Krona uit de grond getrokken/afgebroken en her en der bij huizen geplaatst. Verderop werden zelfs bloembakken verplaatst van het ene huis naar het andere. Dit alles gebeurde van zaterdag op zondag rond 04.00 uur zoals het op de bewakingscamera van het museum te zien was.

Het is in onze wijk zeker niet de eerste keer en we hebben wel eens nagedacht om een burgerwacht in te stellen in die nachtelijke uren omdat er ook geregeld spiegels van auto’s het moesten ontgelden of bloembakken werden op auto’s gezet. Ik vind het zeer interessant waarom die jongelui dit nu doen. Waarom moeten er zaken van anderen vernield worden na een avondje stappen? Ik zou heel graag in gesprek willen met deze jongelui om hier achter te komen. Tegenwoordig wordt het woord SAMEN al heel vaak gebruikt maar kunnen we met elkaar/samen dit onderwerp een keer bespreken met de kinderen? Je maakt toch niets kapot dat van andere mensen is, in welke toestand je ook bent.

Deze jongelui kunnen contact opnemen met de redactie en daar mijn gegevens opvragen om met mij contact op te nemen, of zouden ze dit nu net niet durven? Ik wil gewoon het gesprek aangaan en niets meer en niets minder.”

Anne Bootsma

Meer berichten