INGEZONDEN

‘Gemeente Maashorst’

  •   keer gelezen   Ingezonden

UDEN | De redactie ontving onderstaande ingezonden brief. Plaatsing betekent niet dat de redactie het eens is met de inhoud.

“Binnenkort is het dan zover: het kindje van Uden & Landerd gaat op eigen benen staan met de naam Maashorst. De politieke partijen zijn al druk bezig met hun campagnes en speerpunten om ons kiezers voor ze te winnen. Ik hoop dat de landelijk opererende partijen zich niet laten leiden door hun Haagse moeder partij. Daar waar critici als notoire klagers gezien worden (gebeurd ook in Uden overigens! Zie UW 20/10) en de bevolking alleen goed is om 1 keer in de 4 jaar het vakje rood te kruisen en verder gewoon de belastingen en de financiële missers mag betalen. Nee, als partij in de nieuwe gemeente Maashorst moet je zorgen dat je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Praat met de burger en bedrijven en ga niet alleen af op visies van ambtenaren die niet altijd uit de gemeente komen en ook niet het reilen en zeilen kennen van de kernen maar wel het beleid maken.

Vaak zijn dingen niet te rijmen waarom bij de ene gemeente iets wel kan en bij een ander niet. Voorbeeld: in Boekel zijn mensen vrijer in hun te bouwen woningen dan in Uden. Hier houdt men vast aan de beleid, visies en controleert men de burgers via Google en foto’s. Verder zou men kritischer mogen zijn op (beleids)plannen en de kosten daarvan, nu gaat er te vaak iets mis wat voorkomen had kunnen worden als men naar elkaar op het gemeentehuis geluisterd had. Zonde van het weggegooide belastinggeld, hadden andere dingen mee bekostigd kunnen worden. Het is maar goed dat een gemeente geen bedrijf is anders was het zo failliet. Praat met alle belanghebbenden waar de plannen op betrekking hebben, alleen zo kom je tot aanvaardbare oplossingen.

Ik wens de partijen veel succes de komende tijd en hoop dat ze naar de burger luisteren en ook bereikbaar zijn en blijven voor de burger zowel voor, tijdens en na de verkiezingen. Laten we met z’n allen zorgen dat Maashorst echt een streek om te zijn wordt en blijft.”

C Blom

Meer berichten