Foto: Ronald Rietman.
Foto: Ronald Rietman.

Oude liedjes in een nieuw jasje tijdens Brabantlied in Markant

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Oude liedjes worden in een nieuw, comfortabel jasje gestoken tijdens Brabantlied op zaterdagavond 22 oktober in Theater Markant .

In de voorstelling Brabantlied voorziet een fantastische band oude liedjes van een comfortabel, nieuw jasje. Een jasje zonder franje, maar met een ouderwets fijne voering, die u warm houdt wanneer de liedjes u koude rillingen of kippenvel bezorgen.

Thema's
Moord en doodslag, verlies en verliefdheid; het zijn de universele thema's in de liedteksten, die artistiek leider Guy Roelofs uit eigen provincie opgroef. Met een knipoog praat hij deze Brabantse pareltjes aan elkaar en zijn vaste groep Tjane geeft een speelse draai aan het spanningsveld tussen pop, jazz en traditionele muziek. Heden en verleden raken innig verstrengeld tijdens dit oorstrelend avondje Brabant.

Speciale gast
Speciale gast op deze avond is Ad Grooten. De Udense coryfee die bekend werd met zijn groepen Pater Moeskroen, Cowboy Billie Boem en de Mannen van Naam. Hij brengt een aantal instrumenten meer, waaronder mandoline en doedelzak en zal ook een of twee eigen liedjes laten horen.

Praktische informatie
De avond is in Schouwburg Markant Uden, aan de Markt 32 in Uden op 22 oktober. Om 20.15 uur begint Brabantlied. De entree is 18,50 euro. Meer informatie is te vinden op www.brabantlied.nl.

Meer berichten