Archieffoto.
Archieffoto.

Uden gaat meedoen met Jeugdcultuurfonds

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De gemeente Uden gaat meedoen met het Jeugdcultuurfonds. Dat fonds richt zich op kinderen tussen de 4 en 18 jaar van wie de ouders geen geld hebben om contributie te betalen voor kunst- of cultuur gerelateerde hobby's.

Al vijftig Brabantse gemeenten zijn bij het Jeugdcultuurfonds aangesloten. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage van maximaal € 450 per kind, per cursusjaar. Dit bedrag kan afwijken omdat gemeenten soms eigen spelregels hanteren. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die al betrokken zijn bij het gezin.

In Uden zal Kunst & Co het relatiebeheer voor haar rekening nemen. ONS Welzijn en/of het muziekcentrum behandelen de aanvragen.

"De contributie wordt rechtstreeks betaald aan de aanbieders", vertelt wethouder Matthie van Merwerode. "De mensen zien dus zelf niets van het geld, maar op deze manier kunnen kinderen wel muzieklessen of bijvoorbeeld balletlessen volgen."

Meer berichten