Udens talent maakt muziek voor derdewereldlanden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Zes jonge talenten staan zondag 13 november om 13.30 uur op het podium van De Pul tijdens een heuse talentenjacht. De entree kost 5 euro.

Zes stichtingen van UdenWereldWijd organiseren de talentenjacht samen met Benefietconcert Uden. De opbrengst komt ten goede aan de ondersteuning van onderwijsprojecten in Kenia, Lombok, Tanzania, Brazilië en Zuid-Afrika. De Udense talenten zijn de afgelopen weken professioneel gecoacht en ook diezelfde coaches zullen tijdens het concert van zich laten horen, met tot slot een speciaal gastoptreden van Tom de Visser (bekend van Idols) en een creatieve verrassing door Art Attack. Dit zijn de jonge talenten:

Timo Smits - Drum: De tienjarige Timo Smits was meteen verkocht toen hij zijn eerste drumles volgde bij Theo Piepenbrock. Inmiddels speelt hij zo'n twee jaar. Hij vindt het heerlijk om te improviseren en zo zijn eigen muziek te bedenken. Maar hij houdt er ook van om zelf leuke liedjes op te zoeken via zijn tablet. Timo denkt met plezier terug aan zijn optreden bij het voormalige Stichting C, samen met leraar Theo waar ze, naar eigen zeggen, samen heerlijk uit hun dak gingen.
Lisa van der Maazen - Zang: Ze begon met zingen in het kerkkoor en genoot daar heel erg van. Toch begon het op een bepaald moment te kriebelen: ze wilde graag verschillende stijlen, waaronder pop, R&B en soul zingen. Zo'n vijf jaar geleden hakte ze dan ook de knoop door: ze ging op zoek naar een zangdocente, die ze vond in de persoon van Liesbeth Schins. Inmiddels heeft de 22 jarige Lisa van der Maazen (afgestudeerd pedagoge) al heel wat zangervaring opgedaan. Voorlopig hoogtepunt was haar auditie voor X Factor.
Jan Graat - piano: Hij was pas zes jaar oud toen Jan Graat tijdens de Open Dag (van het toenmalige MIK-Uden) kennismaakte met drums en piano. Na enkele proeflessen op zowel blokfluit als piano was hij verkocht: het werd de piano. En als je zo jong met muziek maken begint kan het zomaar gebeuren dat je eerder piano kunt spelen dan lezen en schrijven. Inmiddels heeft Jan (10 jaar) al zo'n vier jaar les bij docent René van de Laar.
Eline de Weerdt - Singer-Songwriter: Al vanaf haar vijfde is de inmiddels achttienjarige Eline bezig met muziek. Ze probeerde verschillende instrumenten uit, viool, piano, dwarsfluit maar viel uiteindelijk voor de harp. Inmiddels speelt ze zo'n elf jaar harp, nog steeds met veel plezier. Toch was haar muzikale zoektocht nog niet ten einde. Eline vond in de gitaar precies wat ze zocht: Een instrument waarop ze zichzelf bij het zingen kon begeleiden. Op zoek naar een origineel cadeau voor het vijftigjarig huwelijksfeest van haar opa en oma schreef ze haar eerste nummer 'Samen'. Eline wordt speciaal voor de Talentenjacht gecoached door Maurice de Greef en zal zondag 13 november onder andere 'Samen' ten gehore brengen.
Yi-Hé Zhu - Harp: Als vierjarig meisje zag en hoorde Yi-Hé voor het eerst een harp bij… de Teletubbies! Ze was meteen verkocht, moest nog wel even wachten maar mocht uiteindelijk toen ze acht jaar was eindelijk beginnen met harpspelen. Inmiddels, elf jaar later, speelt ze nog steeds met veel plezier harp, heeft ze les bij harpiste Renske de Leuw en dat alles naast haar studie Biomedische Technologie aan de Tu/e. Ze speelde de afgelopen jaren met veel concerten en projecten mee en was ook regelmatig te horen in het Alzheimer café. Een van de hoogtepunten tot nu toe was het winnen van de eerste prijs (folkharp categorie) bij het Rosa Spier Harp Concours in 2015.

Crazy Carrousel - Band: Afgelopen jaar organiseerde Het Mondriaanhuis (nu onderdeel van Kunst&Co) het bandcoachingstraject Pop&Co. Verschillende enthousiaste leerlingen werden samengevoegd om samen een band te vormen en ook bestaande bands kregen de mogelijkheid om gecoached te worden. Uit dit project is Crazy Carrousel (voorheen 'Plakband') ontstaan, destijds gecoached door drummer Wijnand van Groesen. De band is een echte coverband, ze spelen bestaande muziek waar ze graag hun eigen draai aangeven. Crazy Carrousel bestaat uit: Renske Rijkers - zang, Eva van Beek - zang, Daan van der Zanden - saxofoon, Dirk de Graaf - saxofoon, Paul Tensen - Bas, Karlijn Raaijmakers - gitaar, Kevin de Vocht - gitaar, Jef Verstegen - toetsen en Juul van Boxtel - drums.

Meer berichten