Intouchables op de planken in Markant Uden op woensdag 16 november

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Intouchables veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Het waargebeurde verhaal gaat over de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe en ex-gedetineerde Driss. De toneelversie van Intouchables, met Huub Stapel en Cyriel Guds, is op woensdag 16 november om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden.

Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film Intouchables. Wereldwijd is deze tragikomedie de best bekeken Franse film ooit. Het verhaal gaat over een ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf.

Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee die ze nog niet eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven! Huub Stapel speelt Philippe. Cyriel Guds, die nog op de toneelschool in Maastricht zit, speelt Driss. Deze gelauwerde acteur en dit ontluikend talent staan samen op de planken in Uden.

Intouchables is op woensdag 16 november om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten € 32,50 (excl. Ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten