Liesbeth List. (foto: Carolien Sikkenk)
Liesbeth List. (foto: Carolien Sikkenk)

Win kaarten voor Liesbeth List en Riv Moryz

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | 20 jaar geleden legde Liesbeth List de eerste steen van Markant Uden. In het jubileumjaar van Markant Uden mag ze uiteraard niet ontbreken in het programma. Op zondag 27 november betreedt ze het podium met Riv Moryz. Samen brengen ze een bijzonder muziekprogramma met Nederlandse en Franse liedjes. Het Udens Weekblad mag twee gratis tickets weggeven.

Het wordt een avond waar twee generaties samenkomen en samen hun passie voor muziek delen.

Liesbeth List weet als geen ander teksten van Nederlands beste tekstdichters, zoals Han Kooreneef en Frank Boeijen te vertolken. Ook heeft zij haar hart verloren aan chansons van Brel. Riv Moryz (Maurice de Greef) deelt deze passie voor muziek en brengt - onder andere geïnspireerd door Brel - nieuwe eigen Franstalige nummers op de planken. Geen authentieke chansons, maar nummers met een moderne groove, die doen denken aan John Mayer.

Riv Moryz, oftewel Maurice de Greef is afkomstig uit Grave en speelde meerdere malen in de Udense Musical. Hij kijkt ernaar uit om wederom op te treden in Markant Uden. Dit keer met zijn eigen nummers.

Samenwerking
Over de samenwerking met Liesbeth List vertelt hij: "Ik was altijd al weg van de prachtige stem van Liesbeth en de manier waarop ze nummers vertolkt. Een vroegere docente van me is bevriend met Liesbeth en bracht me met haar in contact. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg haar of ze met me wilde optreden en gelukkig zij ze ja." Dat heeft geresulteerd in een uniek programma waar Franse en Nederlandse nummers naadloos in elkaar over lopen. De bekende Nederlandstalige nummers van Liesbeth worden afgewisseld met de Franstalige eigen nummers van Riv Moryz.

Nummers met een knipoog naar Jacques Brel. "We hebben er ontzettend veel zin in," vertelt Maurice. "We zijn ervan overtuigd dat het een verrassende show is geworden, waarbij de bezoekers met een heerlijk gevoel weer naar buiten gaan."

Liesbeth List zal o.a. begeleid worden door Peter van Benthem en Ton Snijders. De formatie van Riv Moryz bestaat naast frontman Maurice de Greef uit Egbert van Gruythuyzen, Lucas beukers, Ton Scheepers en Marcel Broersma.

Tickets
Liesbeth List & Riv Moryz zijn met 'Passie voor muziek' op zondag 27 november om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten € 20,00 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Winnen
Wat moet je doen om kans te maken op de twee gratis tickets? Ga naar de Facebookpagina van het Udens Weekblad, like de pagina en like en deel het bericht over de voorstelling van Liesbeth List en Riv Moryz. De winnaars krijgen een persoonlijk bericht via Facebook. Meedoen kan tot en met zondag 20 november.

Meer berichten