Enge Buren.
Enge Buren.

Enge Buren met show 'Ruk!' op 1 december in Markant Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Enge Buren staan op donderdag 1 december om 20.15 uur met hun nieuwe, muzikale carbaretprogramma 'Ruk!' in Markant Uden.

Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die uitblinken in persiflages en karikaturen. Tijdens de show worden acts, sketches en muzikale stijlen door elkaar verweven tot een snelle show waarin het publiek wordt meegenomen. Even weg "gerukt" uit het gestructureerde leven met veel regels. Het verstand op nul en meegaan in de muzikale rollercoaster vol humor, energie en schwung, dat is volgens de Enge Buren "verrukkelijk".
Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Ja, maar is het dan zo dat ze geen "ruk" van elkaars muziek begrijpen? Waarom raakt zij meer "verrukt" door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling gebaseerd op een generaliserend vooroordeel en zijn de Enge Buren totaal "van de pot gerukt"? Zou het ze lukken om vrouwen en mannen massaal over te laten gaan in 'muzikaal omdenken'? Riemen vast: Enge Buren "rukt uit"!
Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities geven ze met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan bekende popnummers.
De voorstelling is op 1 december om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten € 19,50 (excl. Ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten