Folkrock in De Pul met de Duitse band Fiddler's Green

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het leukste reizende folkrock festival van Europa komt naar De Pul in Uden. Folkfest neemt vijf topbands mee die er een heerlijk feest van gaan maken op vrijdag 25 november. Op deze editie van Folkfest staan Fiddler's Green, Uncle Bard & the Dirty Bastards, Smokey Bastard, The Moorings, Pyrates en Acting The Maggot op het programma. Hou je bier hoog, haak in en stamp mee.

De Duitse speedfolkrockers van Fiddler's Green hebben in Nederland eigenlijk geen inleiding meer nodig. Overal waar ze spelen is het feest. Bij een festival als dit kan een band als de Italiaanse folkrockers Uncle Bard & the Dirty Bastards niet ontbreken. Folk'n'roll in de hoogste versnelling.

Het Britse Smokey Bastard gooit het tempo nog iets omhoog met hun energieke punkfolk. Supersnelle accordiondeuntjes en banjo riffs. Ze komen dan wel uit Frankrijk, maar eigenwijs als ze zijn, maken The Moorings gewoon lekker Ierse folk.

En over eigenwijs gesproken, de Pyrates zijn ook van de partij om de zeemansliederen in folkstijl te brengen. Aarrrr!

De avond wordt geopend door Acting The Maggot, dat is Iers (Dublins) voor gek, kinderachtig en soms zelfs vervelend gedrag, maar dat is nu juist niet waar we band van kunnen betichten. Acting The Maggot speelt 100% live Ierse punk, pop, rock-folk en alles wat daar raakvlakken mee heeft.

Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Zie voor meer info en tickets www.livepul.com.

Meer berichten