Sixback. (foto: Lydia Heringa)
Sixback. (foto: Lydia Heringa)

Repetities voor Udense Top 2000 live in volle gang

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Udense Top 2000 vindt op zaterdag 17 december plaats. Een feestelijke avond vol prachtige liedjes die gaan van links naar rechts en van boven naar beneden. Al deze verschillende nummers hebben twee dingen gemeen: het zijn allemaal hits uit de Top 2000 én ze worden gebracht door talentvolle lokale zangers en zangeressen die begeleid worden door Udens Big Band. Ook de dames van Sixback en Henri Welten maken zich op voor hun muzikale bijdrage. Samen met alle andere zangers en zangeressen zetten ze op 17 december de evenementenzaal van Markant Uden op z'n kop.

Sixback is een vocale groep bestaande uit Yvonne, Bellinda, Lenneke, Sylvia, Janneke en Maike. Zes dames afkomstig uit Uden, variërend in leeftijd van 36 tot 53. "Maar qua uitstraling zijn we 25," wordt er gelachen, "en op het podium zijn we net een stel uitgelaten pubers." Het zestal leerde elkaar kennen bij de Udense Musical en werd vervolgens gevraagd om de backing vocals te doen tijdens een benefietconcert. Qua persoonlijkheden én stemgeluid was er een enorme klik en ze besloten Sixback op te richten.

De groep zingt zowel Nederlands- als Engelstalige nummers. "We voorzien elk nummer van een Sixback-justje," vertellen de dames. Ze zingen soms mee met een tape, worden weleens begeleid door een live-band en nu dus door een grote Big Band. "Op 17 december brengen we 'Ain't no Sunshine' van Bill Withers. We hadden hier al een heel mooi arrangement voor en zongen het al eens samen met een band. Nu, met Udens Big Band, klinkt het weer heel anders. Ook gaan we een stoere medley van Tina Turner zingen. We verheugen ons enorm op deze avond. Het is echt leuk om eens met de Big Band te zingen, al gaan de trompetten soms wel wat hard," besluiten de dames lachend.

Henri Welten woont in Uden en zingt bij het Gospelkoor Adaja. "Oorspronkelijk kom ik uit Veghel, maar dat zal ik maar niet al te hard roepen," zegt de goedlachse Henri. Henri is van jongs af aan al in muziek geïnteresseerd. "Ons pap was vroeger mijn grote voorbeeld, een prachtige tenorstem. Het zingen is me echt met de paplepel ingegeven. Ik heb ooit eens operette gezongen maar dat bleek niet echt mijn ding. Nu heb ik mijn draai helemaal gevonden bij het gospelkoor. Wim Mank (lid van Udens Big Band) is dirigent van ons koor en raadde me aan auditie te doen voor de Top 2000. Ik ga op deze avond 'Bakerstreet' zingen, van Gerry Rafferty. Het nummer past goed bij mijn stem, heeft een prachtige sfeer en bevat hele mooie blaaspartijen voor de band." Waarom de mensen moeten komen kijken en luisteren op 17 december? "Het wordt een prachtige avond met enorm diverse zangers en zangeressen, van jong tot oud en een super repertoire. In één woord genieten,"

Tickets
De Udense Top 2000 live is op zaterdagavond 17 december om 20.00 uur te zien in de evenementenzaal van Markant Uden. Tickets voor deze show kosten € 10,00 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten