Baker William samen met Kroot en de  Udense Big Band.
Baker William samen met Kroot en de Udense Big Band.

George Baker special guest bij Udense Top 2000

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Udense Top 2000 is op zaterdag 17 december. Een avond met de grootste hits uit Nederlands bekendste hitlijst, gebracht door Udens Big Band, lokaal en regionaal zangtalent én een internationaal bekende artiest; George Baker.

Natuurlijk zal hij op deze avond zijn wereldhit - én notering in de Top 2000 - Little Green Bag zingen. Ook brengt hij Superstition van Stevie Wonder. De Udense Top 2000, met afterparty door de topcoverbands Ruizz en Barracuda, vindt plaats op zaterdag 17 december in Markant Uden.

George Baker maakte kennis met Udens Big Band via William Kroot (dirigent van de Big Band). William speelt in de Reservoir Dogs Band, deze brengt de soundtracks en muziek van de films van Quentin Tarantino live on stage. Little Green Bag werd voor de tweede keer een hit doordat dit de soundtrack was van de film Reservoir Dogs. Zodoende traden William en George weleens samen op.

William vertelde daarbij meerdere malen vol enthousiasme over Udens Big Band. "Bij ons thuis werd vroeger al veel Jazz en Big Band muziek gedraaid, zoals de nummers van Benny Goodman en Frank Sinatra," vertelt George Baker. "Het leek me altijd al leuk om eens met een Big Band op te treden. En nu, met het initiatief van de Udense Top 2000, moest de daad maar eens bij het woord gevoegd worden."

George: "Ik speel nog zo'n 40 tot 50 keer per jaar en zoek daarbij de leukste dingen uit, zoals deze avond met de Big Band." De échte repetitie met George Baker staat eigenlijk pas over enkele weken gepland, maar toch komt hij nu al langs. "Even kennis maken en luisteren," vertelt hij.

"Een goed begin is het halve werk en ik kom niet graag voor verrassingen te staan." Nu hij er toch is, zingt hij alvast een nummertje mee.

George zingt Superstition van Stevie Wonder. "Een geweldige artiest én een heel leuk Big Band nummer." Natuurlijk zingt George op 17 december ook zijn wereldwijde hit 'Little Green Bag'. Speciaal voor deze avond werd er een nieuw arrangement geschreven voor het nummer.

Of het nummer ooit gaat vervelen? "Nee," vertelt hij, "ik heb zo enorm veel aan dit nummer te danken. Deze plaat heeft mijn leven veranderd en dat blijft bijzonder. Het optreden blijft na al die jaren geweldig om te doen. De reacties van het publiek, daar doe je het voor. Samen de tent op z'n kop zetten. En dat is wat we ook de 17e gaan doen! Al die geweldige nummers, dat wordt gegarandeerd feest. Als je van muziek houdt, dan moet je er gewoon bij zijn!" roept George Baker enthousiast.

Tickets
De Udense Top 2000 met Udens Big Band, regionaal toptalent, Ruizz, Barracuda én George Baker vindt plaats op 17 december om 20.00 uur in de evenementenzaal van Markant Uden. Tickets voor deze show kosten € 10,00 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten