Hamlet.
Hamlet.

Hamlet in een messcherpe remix op 22 december in Markant Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

Uden | 'To be or not to be'. Deze wereldberoemde uitspraak komt natuurlijk uit Shakespeare's Hamlet. Een toneelstuk geschreven in het jaar 1600. Wat gebeurt er als je Hamlet uitvoert in een hedendaagse setting? Dat beleven bezoekers van een messcherpe remix van Hamlet, op donderdag 22 december om 20.15 uur in de theaterzaal van Markant.

Hamlet moet niets hebben van de liefde tussen zijn moeder en oom Claudius. Een mysterieuze verschijning die op zijn overleden vader lijkt, vertrouwt hem toe door Claudius te zijn vermoord. Hamlet zint op wraak, maar voelt zich verscheurd tussen zijn eigen gevoelens en de loyaliteit aan zijn moeder. Zijn of niet zijn, dat is de vraag.

ZEP Theaterproducties komt na het succes van Othello (2015) met het energieke Hamlet. Regisseur Peter Pluymaekers bewerkt Shakespeares beroemde verhaal naar een hedendaagse setting met Arabische elementen. De tekst wordt vertaald in rijmvorm door Brainpower en Bart Oomen (Kapsalon de Comedy) is co-regisseur. ZEP's fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en gesproken woord, staat garant voor een eigentijdse thriller met humor en adrenaline. Spelers: Tarikh Janssen, Jouman Fattal, Evrim Kroon-Akyigit, Nanette Edens en Abdelkarim El Baz.

'Hamlet' is op donderdag 22 december om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten € 16,50 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten