Fietstocht naar sterrenwacht Halley

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MAASHORST | Natuurcentrum De Maashorst houdt op zondag 6 augustus een gecombineerde fietstocht naar de zon, onder leiding van deskundige gidsen. Deze gidsen geven onderweg een boeiende uitleg over het gebied.

De start van de fietstocht is om 10.30 uur bij het natuurcentrum. De route van ongeveer 25 kilometer gaat via planeten zuiltjes naar Sterrenwacht Halley, waar een korte uitleg wordt gegeven en waar sinds kort een zonnekijker is! Hierna gaat de tocht door een mooi landschap via de Peelrandbreuk en Hooge Vorssel met een mooie route over de Maashorst weer terug naar het natuurcentrum. De kosten bedragen €5,00 voor volwassenen en kinderen. Dit is inclusief de toegang tot sterrenwacht Halley. De tocht neemt 3 tot 4 uur in beslag. Het wordt aangeraden om een lunchpakket mee te nemen voor een korte lunch onderweg op een mooie plek. Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Reserveren kan ook via deze website.

Planetenpad
In samenwerking met Natuurcentrum de Maashorst heeft sterrenwacht Halley in 2015 een planetenpad gemaakt. Een pad met planeten op schaal ,gemaakt van het natuurcentrum naar de sterrenwacht. Op deze zondag gaat de tocht via deze planeten naar de zonnekijker op sterrenwacht Halley. Normaal gesproken is de sterrenwacht op deze dag gesloten. Na ongeveer een uurtje fietsen komen we aan bij de sterrenwacht waar we ontvangen worden met een uitleg en korte rondleiding.

Meer berichten