De Kruidentuin van het Kunst Klooster in Uden.
De Kruidentuin van het Kunst Klooster in Uden.

Activiteiten bij Kunst Klooster en kruidentuin in Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De vakantie loopt ten einde, voor het MRK aanleiding om de draad weer op te pakken met een weekend vol activiteiten. Zo is er een lezing, maar start er een fietstocht en is er middeleeuwse muziek te horen bij het Kunst Klooster.

Op zaterdag 26 augustus is er om 15.00 uur de lezing Small Wonders. De lezing vindt plaats in het kader van de alom geprezen expositie Small Wonders, die tot medio september te zien is in het Rijksmuseum te Amsterdam. Op deze tentoonstelling met virtuoos gesneden microsnijwerken, waaronder minituuraltaartjes en gebedsnoten van niet veel meer dan luttele centimeters, is ook de gebedsnoot van het MRK te bewonderen, een van de hoogtepunten uit de collectie. De lezing wordt verzorgd door kunsthistoricus Ingmar Reesing, die bij de totstandkoming van de tentoonstelling 'Small Wonders' in het Rijksmuseum betrokken was. Sinds 1 juli verbonden aan het MRK.

Op die fiets
Zondag 27 augustus is het MRK de Udense startlocatie voor de fietstocht 'op die fiets' van de Maashorst. Tussen 09.00 en 10.30 uur kunnen deelnemers zich bij het museum inschrijven en genieten van diverse mooie routes door De Maashorst. In de middag, vanaf 15.00 uur, is er middeleeuwse muziek van de Blauwe Schuyt. Het vermaarde ensemble de Blauwe Schuyt (bestaande uit het duo Willem Gerritsen en Inge IJpelaar) speelt in Middeleeuwse kostuums tientallen instrumenten waaronder vele soorten blaas- en snaarinstrumenten, die in de middeleeuwen gangbaar waren.

Meer berichten