Uden on ice gaat half december van start.
Uden on ice gaat half december van start. (Foto: Annemieke van der Aa)

Uden on ice dit jaar weer vanaf 15 december

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In de lokale evenementenwereld zijn er weinig zekerheden. Maar als er één zekerheid is, dan is het Uden on ice wel. Ook dit jaar staat het evenement op de agenda, en wel van 15 december tot en met 7 januari. Heel Uden en omgeving mag zich weer verheugen op de grootste tijdelijke én overdekte ijsbaan van Nederland. Plus natuurlijk een heleboel livemuziek, entertainment en gezelligheid. Want wat is een feestmaand zonder Uden on ice?

Veel evenementen moeten alle zeilen bijzetten om elk jaar op de agenda te staan. Bij Uden on ice is dat niet anders. Toch is er nooit twijfel of het evenement doorgaat, het is er gewoon. "En dat is best bijzonder", vinden Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst, de organisatoren van het evenement. "Udenaren tot een jaar of twintig weten niet beter dan dat er elke kerstperiode geschaatst kan worden op de Markt. Velen van hen stonden hier zelfs voor het eerst in hun leven op het ijs. Bijvoorbeeld tijdens het Rabobank Schoolschaatsen. Hoe het komt dat we zo'n constante factor op de evenementenkalender zijn geworden? We proberen zo veel mogelijk mensen te laten genieten. En elk jaar te vernieuwen, succesnummers uit te bouwen en mensen te verrassen. En we hebben geluk met de hulp van heel veel sponsors en vrijwilligers."

Publiekstrekker
Uden on ice is inmiddels een echte traditie; een evenement waar jong en oud naar uitkijkt. "Dat merken we aan alles", vertelt Frans Verwijst. "Neem nou de inschrijving voor het curlingtoernooi. Binnen een week waren alle vier de avonden helemaal volgeboekt. Dan heb je het wel over 224 teams en ruim 1.000 deelnemers." Daarnaast zorgen het schoolschaatsen, de vele liveoptredens, de Uden on ice Schrobbelèrtent, speciale horeca-arrangementen en de gezellige wintersfeer op en rond de ijsbaan elk jaar voor veel aanloop. Bij de vorige editie stopte de teller pas op 60.000 bezoekers. Daarmee is Uden on ice een publiekstrekker van formaat.

Stevig fundament
Die hoge bezoekersaantallen en succesvolle historie leggen een stevig fundament onder het evenement. Daardoor lijkt een nieuwe editie elk jaar vanzelfsprekend. "Klopt, maar het is niet zo dat alles vanzelf gaat", stelt Jean-Louis van der Veen. "Er gaat steeds een lange voorbereiding aan vooraf. Gelukkig kunnen we bouwen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers en trouwe sponsors. Ook zij merken hoe veel mensen blij zijn met dit winterevent in het centrum van Uden. Al die betrokkenheid is heel belangrijk voor ons."

Meer berichten