Bijzondere beesten komen aan bod in de lezing.
Bijzondere beesten komen aan bod in de lezing.

Wildlife Zuid-Afrika centraal in lezing Peter Noy in Muzerijk

Kunst en cultuur 1.883 keer gelezen

UDEN | In Ontmoetingsplein MuzeRijk wordt donderdag 14 december een thema-avond gehouden met als onderwerp 'Wildlife van Zuid-Afrika'. Deze foto-/videopresentatie wordt verzorgd door Peter Noy uit Uden en vindt plaats in het gebouw MuzeRijk aan de Klarinetstraat 4 in Uden.

Ongeveer een jaar geleden heeft Peter Noy een enerverende rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Na maanden van dorre droogte brengen de eerste regenbuien het leven in Zuid-Afrika onstuitbaar terug. Duizenden kleuren groen, uitbundig bloeiende bloemen en groot wild met hun jongen. Ontelbare strak in het kleurrijke pak gestoken, onbevangen flirtende vogels in alle soorten en maten.

"Dit en nog veel meer heb ik, samen met mijn medereisgenoten aan den lijve ervaren en in beeld, film en geluid proberen te vangen. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik op deze manier mijn reisbelevenissen met anderen kan delen en hen het gevoel te geven dat ze er zelf bij zijn geweest. De ervaring van een wildsafari waarin je oog in oog komt te staan met een Afrikaanse wilde hond die een impala aan het verslinden is, is onuitwisbaar", aldus Peter Noy.
Naast het vele wild vindt men in Zuid-Afrika diverse endemische vogelsoorten die bovendien relatief eenvoudig te zien zijn in de mooiste wildparken Kruger, Mhkuze, Umfolozi en iSimangaliso. Intense portretten, weidse landschappen, close ups van fraai gekleurde vogels én oog in oog met de 'Big Five' van Zuid-Afrika, dat zijn dé ingrediënten voor deze avond.Aanvang van de avond is 20.00 uur, de entree is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant