Kinderen worden in de Udense bieb meegenomen in de geschiedenis van de ruimtevaart.
Kinderen worden in de Udense bieb meegenomen in de geschiedenis van de ruimtevaart.

Workshop: reis door de ruimte en een blik op de toekomst

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In Bibliotheek Uden vindt op donderdag 14 december de workshop 'De geschiedenis van de ruimtevaart' plaats. Kinderen van 9 tot en met 12 jaar duiken tijdens deze workshop in de geschiedenis van de ruimtevaart en werpen een blik op de toekomst.

Sandra van Dam leidt de workshop en neemt de kinderen mee in de geschiedenis van de ruimtevaart aan de hand van avonturenboeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een inspiratiebron voor latere raketgeleerden en was het begin van de rakettechnologie in de eerste helft van de 20e eeuw. Daarin werden de eerste succesvolle raketlanceringen gedaan.

Verschillende onderwerpen
Ook het in de ruimte brengen van een kunstmaan, de eerste mens op de maan, planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme allemaal aan bod. Daarnaast wordt de kinderen alles verteld over de in Nederland geboren astronauten André Kuipers, Wubbo Ockels en Lodewijk van den Berg. Na de presentatie gaan de kinderen creatief aan de slag en maken ze van een bouwpakket een echte Space Shuttle.

Columbus
De workshop is onderdeel van Columbus, waarin alle nieuwsgierige en geïnteresseerde kinderen een serie workshops en cursussen kunnen volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De avond in Uden begint om 18.00 uur en is om 20.00 uur weer afgelopen. Entree is 7,50 euro per kind. Kijk op www.volksuniversiteitoss.nl voor de inschrijving en meer informatie.

Meer berichten