PNEM SoundArtFestival 2017 groot succes

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het Platform Nieuwe Experimentele Muziek (PNEM) hield afgelopen zaterdag weer haar jaarlijkse SoundArtFestival aan de Pnemstraat in Uden. Het festival, bekend om haar grensverleggende programmering, trok dit jaar een record aantal bezoekers.

In twee area's vonden optredens, lezingen en workshops plaats die zowel door een jong als oud publiek druk bezocht werden. Er vond een magische mix plaats tussen verschillende generaties. Techno, tekno, modulaire synthesizer meesters en akoestiepunk ontmoetten en vonden elkaar.

Verschillende optredens 
Schroefdraad, een collectief van drie jonge Udense producers, verzorgde het dj-programma met Tian Bas, Rat, SONICRider, Zone en Debilio in de theaterzaal van Naat Piek. Hier vond ook het verrassende optreden van het Udense trio Pentachrome plaats. Gevolgd door een optreden van Allard Krijger met een combinatie van modulaire synts en een Theramin. Dit alles ging vooraf aan een workshop over modulaire synthesizers door de virtuoze Jurgen Winkel. In de Approxim studio hield Allard Krijger een verhandeling over de legendarische Theremin. Tevens beleefde het publiek daar de première van de akoestiepunk compositie 'Huishoudelijk Geweld' van het VonPlanck Orchestra. De organisatie kijkt tevreden terug op de avond en bedankt het publiek voor hun enthousiasme. Ze wil in 2018 op eenzelfde succesvolle voet doorgaan.

Meer berichten