Deze groep vriendinnen is nu al klaar voor carnaval met hun carnavalshit 'Vatte Wa Ge Lust!'
Deze groep vriendinnen is nu al klaar voor carnaval met hun carnavalshit 'Vatte Wa Ge Lust!'

Groep vriendinnen uit Zeeland maakt carnavalsnummer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ZEELAND | Vijftien Zeelandse meiden kregen in de voorbereiding op het komende carnavalsseizoen het idee voor een nieuw Zeelands carnavalsnummer, met als resultaat het lied: 'Vatte Wa Ge Lust!'.

Ze namen Pieter van Schooten in de arm, die de tekst en muziek van de carnavalskraker schreef. De videoclip is momenteel in de maak. Om het nummer te laten horen aan Zeeland en omstreken houdt de groep meiden, die zichzelf 'de Elstars' noemen, op vrijdag 19 januari een officiële single release bij D'n Brouwer in Zeeland. "Een uit de hand gelopen grap, maar we hebben er allemaal erg veel zin in!", aldus de dames.

Goed doel
De opbrengst van de CD verkoop en optredens zal geheel ten goede komen aan een goed doel. Als goed doel heeft de nieuwe carnavalsact gekozen voor Stichting Jeugdbelangen (SJB) Zeeland. Deze stichting bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Al meer dan vijftig jaar verzorgen zij met veel plezier een tal van activiteiten, zoals het Inkakamp, Jongerenweekend, Intocht Sint, Het Herfstfestijn, de Kerstboomverbranding en Koningsdag.
Om deze activiteiten perfect te laten verlopen, krijgen zij hulp van de zogenaamde 'steunberen en steunberinnen'. Zij maken de spelletjes, bouwen de tenten op en zorgen voor alles waar mankracht voor nodig is. Naast deze groep steunberen en steunberinnen krijgt SJB nog heel veel hulp van andere vrijwilligers. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eigen magazijnteam, enthousiaste mensen die elke maandag en vrijdag in het magazijn aanwezig zijn voor de inname en uitgifte van geleend materiaal. Via www.facebook.com/elstarsnl zijn de Elstars te volgen.

Meer berichten