Slagwerkgroep Happy Beatz bestaat 1 jaar en gaf vorige week een optreden voor familie en vrienden
Slagwerkgroep Happy Beatz bestaat 1 jaar en gaf vorige week een optreden voor familie en vrienden

Slagwerkgroep De Eendracht verder als Happy Beatz

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De slagwerkgroep van muziekvereniging De Eendracht uit Uden bestaat 1 jaar en heet vanaf nu Happy Beatz. De leden hadden donderdag 21 december hun laatste repetitie van 2017 en traden op voor familie en vrienden van de groep.

Sinds 2016 is de slagwerkgroep opgericht als onderdeel van Muziekvereniging De Eendracht. Happy Beatz is een slagwerkgroep bedoeld om iedereen met een beperking de kans te geven om samen slagwerkmuziek te maken. Doel is in eerste instantie om op een ontspannen en leuke manier samen muziek te maken. Binnen de groep wordt gespeeld op diverse instrumenten. De te spelen muziek wordt op ieders niveau gemaakt en kent diverse genres. Dit maakt dat iedereen meteen aan de repetities kan deelnemen. Via een speciale manier worden de noten en technieken aangeleerd en is er alle tijd om de nummers te repeteren. De groep staat onder leiding van een instructrice met ervaring in het aanbieden van muziekactiviteiten voor deze doelgroep. Tijdens de repetities en optredens wordt zij ondersteunt door vrijwilligers. Happy Beatz treedt drie tot vijf keer per jaar op in Uden. Dit jaar waren zij onder meer te zien en te horen tijdens het lenteconcert van de muziekvereniging in Muzerijk. Ook zoeken zij de verbinding met andere groepen.

Repetitie
Geïnteresseerd? Kom gerust een keer kijken of een proefles meedoen. De groep repeteert op donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in De Klankkelder aan de Nieuwe Markt in Uden. Om 19.00 uur is er een pauze van ongeveer 10 minuten. Mail voor meer informatie naar opleidingen@eendrachtuden.nl of bel naar Miranda Nederhof via 0622267733.

Meer berichten