Er is gekozen voor een specifiek decor in het toneelstuk
Er is gekozen voor een specifiek decor in het toneelstuk

Voorstelling Gewürztraminer nog twee dagen te zien

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De productie 'Gewürztraminer' van Sofie van den Krommenacker wordt vandaag en morgen uitgevoerd in de kleine zaal van Theater Markant in Uden.

Na een fikse ruzie thuis is een jonge vrouw op zoek naar troost en begrip en klopt aan bij een vriendin. Maar die vriendin maakt van haar een slachtoffer om zelf beter uit de verf te komen, terwijl ze zelf ook zo haar eigen problemen heeft. "Gewürztraminer gaat over drie mensen die ergens op zoek zijn naar bevestiging en erkenning", vertelt Sofie. "Het gaat erom in hoeverre die mensen bereid zijn om zichzelf een spiegel voor te houden en te reflecteren op zichzelf. Problemen van anderen weten we altijd goed te vinden maar het wordt lastiger om jezelf onder de loep te nemen." Volgens haar krijgt iedereen wel eens met zo'n situatie te maken. Daarmee is het een zeer toepasselijk thema voor het 'op-de-huid-theater' wat Sofie in de kleine zaal brengt. "Het stuk is een feest der herkenning. Een mooi thema met de feestdagen." Het stuk wordt gespeeld door twee ervaren amateurspelers, Noortje Claassen en Pamela Morris, en de professionele acteur Guido Gerard. Ook speelt er een driekoppige band mee onder leiding van Jesse van den Elsen.

Huisgezelschap
Sofie is sinds dit jaar huisgezelschap van Theater Markant. "Het samenwerken met Markant bevalt me fantastisch en ik geniet er echt van. Het is ook pittig, want ik maak drie producties in één seizoen. Dat betekent dat ik maar drie maanden de tijd heb voor één productie. Maar het mooie daarvan is dat we in een korte periode heel intensief met elkaar werken." De voorstelling duurt van 20.30 tot 21.45 uur. Kaarten kosten 16.50 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten).

Meer berichten