Javier Guzman. (Foto: Chloé Leemhuis)
Javier Guzman. (Foto: Chloé Leemhuis)

Cabaretier Javier Guzman geeft cabarettalent een podium

Kunst en cultuur 680 keer gelezen

UDEN | Cabaretier Javier Guzman komt op woensdag 31 januari met The Backstage Comedy Tour naar Theater Markant in Uden. Met deze voorstelling geeft hij veelbelovend cabarettalent een podium.

Het gaat om een nieuwe, uit Groot-Brittannië overgewaaide cabaretvorm. Theaterbezoekers leunen niet meer ouderwets anderhalf uur achterover in hun stoel, maar worden achter de coulissen vermaakt door verschillende comedians.

Backstage
Theaterbezoekers komen tijdens de The Backstage Comedy Tour op plekken waar normaal alleen sterren welkom zijn zoals de kleedkamers, de artiestenfoyer en het zijtoneel. Hier worden kleine voorstellingen aangeboden door Javier Guzman en veelbelovende cabaretiers waaronder Marjolijn van Kooten, Victor Luis van Es en het duo Roovers & van Leeuwen.
"Nederland heeft een aantal nieuwe cabaretiers die écht steengoed zijn", zegt Javier Guzman enthousiast. "Ze zijn alleen nog niet zo bekend als de gevestigde cabaretiers. En dat moet snel veranderen. Tijdens The Backstage Comedy Tour krijgen ze de kans om in grote theaters te spelen zodat het publiek kan kennismaken met hun talenten." Bezoekers worden ontvangen in de theaterzaal, waarna de grote groep opgedeeld wordt in meerdere groepen met verschillende samenstelling. Er worden tien verschillende voorstellingen gepresenteerd.

De try out is op woensdag 31 januari in Theater Markant in Uden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het theater, www.markantuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant