'Ssst! Tijger slaapt' is het voorleesboek van het jaar
'Ssst! Tijger slaapt' is het voorleesboek van het jaar

Feestjes voor kinderen tijdens Nationale Voorleesdagen

Kunst en cultuur 333 keer gelezen

UDEN | De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan. In de gemeente Uden worden de voorleesdagen op woensdagmiddag 24 januari feestelijk geopend.

De Nationale Voorleesdagen staan dit jaar in het teken van het voorleesboek van het jaar: 'Ssst! De Tijger slaapt' van Britta Teckentrup. Tijdens deze feestelijke middag zal het verhaal worden voorgelezen en zullen we Tijger wakker maken voor het feestje. Ook wordt er gezongen en gedanst en zal er voor iedereen iets lekkers zijn. Kom je ook een grote verjaardagstaart maken voor Tijger? Deze activiteit is bedoeld voor alle peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar en zal van 15.00 tot 16.00 uur plaats vinden in de bibliotheek te Uden.

Pyjamaparty
In de bibliotheek van Zeeland is op woensdagavond 24 januari van 18.30 tot 19.15 uur een pyjamaparty voor peuters en kleuters. Alle kinderen mogen in hun pyjama naar de bibliotheek komen, waar ze voorgelezen worden uit het prentenboek van het jaar.

Afsluiting
Op 4 februari sluit bibliotheek Uden de Nationale Voorleesdagen weer feestelijk af met een 'Werelds Feestje' bij de bibliotheek en Kunst & Co. De kinderen zullen een wereldreis maken en zien en ervaren hoe er feest gevierd wordt in andere landen, door middel van allerlei muziek en dansspelletjes. Ook zal er deze zondag een informatieve markt voor ouders georganiseerd worden rondom het thema feest, in samenwerking met Kunst & Co en GGD/JGZ en centrum jeugd en gezin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant