Logo kliknieuws.nl/uden
Javier Guzman. (Foto: Chloé Leemhuis)
Javier Guzman. (Foto: Chloé Leemhuis)

Burgemeester Hellegers opent voorstelling Javier Guzman

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Een nieuw fenomeen dient zich aan in de Nederlandse theaters: The Backstage Comedy Tour. Letterlijk een tour waarbij artiesten als onder andere Javier Guzman het hele gebouw gebruiken in plaats van alleen het podium. Exceptioneel leuk voor het publiek en ook exceptioneel leuk voor de artiest. Bijzonder is dat burgemeester Henk Hellegers de voorstelling opent in de stijl van het Correspondents' Dinner van premier Mark Rutte.

Traditioneel wordt in elke gemeente die de Comedy Tour aandoet een prominent burger gevraagd om de opening te doen. Henk Hellegers zei meteen ja. Wat de burgemeester precies gaat doen is nog niet bekend, maar het belooft een speciale en unieke avond te worden.

Het publiek wordt ontvangen in de Theaterzaal, waarna de grote groep opgedeeld wordt in meerdere groepen met verschillende samenstellingen. Iedere groep bezoekt tien verschillende voorstellingen achter de coulissen. De gang, de kleedkamers, het zijtoneel, de werkplaats, de kantoren, die plekjes, die hoekjes, die ruimtes in het theater, die niet getoond worden. Op de meest onverwachte plekken in het gebouw wachten de artiesten het publiek op. De mini-voorstellingen duren hooguit een kwartiertje en daarna gaat het publiek weer door naar de volgende 'backstageplek'. Deze setting geeft een geheel andere sfeer en het publiek wordt in elke ruimte verrast.

The Backstage Comedy Tour is op woensdag 31 januari om 19:30 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 19,50 euro (exclusief 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl of telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten