Het werk van de leerlingen is vanaf vrijdag te bekijken
Het werk van de leerlingen is vanaf vrijdag te bekijken

Leerlingen Udens College vertonen kunsten met expositie

Kunst en cultuur 971 keer gelezen

UDEN | Derdejaarsleerlingen van het Udens College vertonen letterlijk hun kunsten bij expositieruimte Kunst&Co tijdens de officiële opening op vrijdag 23 februari.

Voor de leerlingen van het profiel D&P Design bleef het niet bij het maken van de diverse beschilderde ruimtelijke objecten. Ze verzorgen de complete organisatie van de unieke expositie: van het ontwerpen van eigen (promotie)websites tot en met het maken van de hapjes voor de eigen vernissage. Van maandag 19 februari tot en met vrijdag 2 maart is er bij Kunst&Co, bij de bibliotheek in Uden, een tentoonstelling van werkstukken die gemaakt zijn door leerlingen van het bovenbouw profiel D&P Design (Dienstverlening en Producten). Deze unieke expositie toont onder ander diverse maquettes, displays, geschilderde panelen en andere beschilderde ruimtelijke objecten.

Niet alleen kijken, ook zelf kunst maken
Er is in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 februari voor belangstellenden ook de mogelijkheid om zelf werkstukken te maken onder begeleiding van leerlingen en docenten. De docenten van het profiel D&P kunnen dan ook allerlei vragen beantwoorden.

Van decoratie tot voedsel
In het kader van het examen-profieldeel 'het organiseren van een activiteit' hebben de leerlingen die op deze afdeling zitten een tentoonstelling verzorgd. Deze tentoonstelling geeft een goed beeld van wat de afdeling inhoudt en waartoe zij in staat zijn. De leerlingen die in het tweede leerjaar kiezen voor Dienstverlening & Producten komen met veel verschillende vakken in aanraking, vooral in de richting van vormgeving en design. Zij maken breed kennis met vormgeving: van decoratie tot voedsel. Ze krijgen les in onder meer technisch tekenen, schildertechnieken, diverse computerprogramma's zoals Photoshop en Visio, belettering, het maken van websites, kleurenleer en fotografie. De leerlingen werken met verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof.

Openingstijden
De expositie is van maandag tot en met vrijdag open van 14:00 tot 17:00 uur, op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur. Op zondag is de expositie ook te bezoeken, van 13.00 tot 16.00 uur. De officiële opening vindt aanstaande vrijdag plaats om 19.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant