Afbeelding
Foto: Bob Bronshoff

Schrijver en columnist Özcan Akyol 'opent' Boekenweek 2018

Kunst en cultuur 595 keer gelezen

UDEN | Schrijver en columnist Özcan Akyol komt dinsdagavond 6 maart naar Uden op uitnodiging van Boekhandel Bert van der Heijden en Bibliotheek Uden. Aan de vooravond van de Boekenweek 2018 zal Akyol zijn nuchtere analyses en directe taal waar hij om bekend staat, ongetwijfeld laten horen.

Özcan Akyol, beter bekend als Eus, vertelt in Bibliotheek Uden alles over zijn romans Eus en Turis. Naast zijn literaire werk is Özcan vaste columnist voor onder andere het Brabants Dagblad en de Nieuwe Revu. Ook verschijnt hij regelmatig op televisie om zijn mening te geven over de actualiteit in programma's als De Wereld Draait Door en Pauw. Bovendien is hij een ambassadeur voor het lezen. In een interview zei hij: "Kinderen lezen steeds minder. Het boek verdwijnt uit de woonkamer. Ik ben een soort zendeling die lezen wil promoten."

Özcan woont in Deventer, waar zijn vader als gastarbeider terecht kwam. In zijn jeugd kwam Özcan via een criminele omweg in de gevangenis terecht. Daar leerde hij de literatuur kennen. Hij ontdekte zijn schrijverstalent en zal later zeggen dat de liefde voor taal en literatuur altijd al in hem heeft gezeten. Tot op de dag van vandaag is Akyol succesvol en een veel gevraagd spreker.

De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek Uden. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, bij boekhandel Bert van der Heijden of via www.bibliotheekuden.nl. De toegang kost 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden. Voor scholieren is de entree 4 euro, op vertoon van de schoolpas van het Udens College.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant