Roxeanne Hazes komt aankomende zaterdag naar Uden
Roxeanne Hazes komt aankomende zaterdag naar Uden
interview

Roxeanne Hazes in de Pul: Zwangeres on Tour

Kunst en cultuur 967 keer gelezen

UDEN | Roxeanne Hazes is dé doorbraak van het afgelopen muziekjaar. Sinds de release van haar langverwachte debuutalbum 'In Mijn Bloed' is het hard gegaan voor de zangeres. Op 24 februari staat Roxeanne Hazes met haar vijfkoppige band in De Pul in Uden. Althans vijfkoppige band, deze tour gaat er nóg iemand mee. Roxeanne Hazes is namelijk zwanger van haar eerste kindje.

Je grapt zelf op social media 'Zwangeres on tour', voelt het heel anders om zwanger het podium op te stappen?
"Ik was al zwanger tijdens de laatste shows van de afgelopen tour. Dat was best zwaar, omdat ik veel misselijk was en ook nog eens griep had. Inmiddels zit ik in mijn actieve fase en kan ik niet wachten om met de band het land door te gaan. De eerste keer in het nieuwe jaar, tijdens Noorderslag, was wel spannend. Het was een grote wens om daar ooit te staan en dan al gelijk het eerste jaar nadat je je debuutalbum uitbrengt, dat was heel erg eng. Maar ik zeg dan ook gewoon dat ik zenuwachtig ben en mijn publiek waardeert dat. Ik vind het stoer om als zwangere vrouw op te treden. Ik vind dat wel een statement. Natuurlijk mis ik dat biertje nadat we ons anderhalf uur in het zweet hebben gewerkt, maar daar staat tegenover dat de jongens in mijn band echt super lief zijn. Ze zien zich al helemaal als grote broer, voor mij en voor de baby."

Met je eigen album speel je voor het eerst met je eigen band, hoe bevalt dat?
"Ik kan me eigenlijk al niet meer voorstellen hoe het is om op te treden zonder die jongens om me heen. Ze zijn zo belangrijk geworden. Het is ook helemaal niet leuk om in je eentje op een podium te staan. Niet alleen voel je je gesteund door een band, het plezier beleef je ook met z'n allen. Ik hoor wel eens uit het publiek jongens en meiden de naam schreeuwen van een bandlid, dat vind ik echt helemaal leuk hè. Ze zijn onmisbaar voor mijn sound en het speelplezier. Het album In Mijn Bloed is echt een studioalbum. Zo is er op geen enkel liedje een drumstel te horen. Maar ik vind dat je live meer moet bieden dan een computer en een paar synthesizers. We hebben de liedjes dan ook helemaal ontleed en de jongens hebben heel veel van zichzelf in de nummers gestopt. Backstage is het bij ons altijd een zooitje en wordt er heel veel gelachen. Dat plezier zie en hoor je terug in onze shows."

Je debuutalbum duurt ruim dertig minuten, wat speel je nog meer tijdens je shows?
"Wie mij al eens live heeft gezien, weet dat we sommige nummers anders spelen dan op het album. Daarnaast had ik tijdens de vorige tour een nineties medley vol hertalingen van klassiekers uit de jaren negentig. Voor de aankomende shows ben ik weer met iets nieuws bezig. Dat blijft nog even een verrassing."

...een tipje van de sluier?
"Nou, de vorige tour was nog best sober. Ik wilde de liedjes, waar ik drie jaar lang met hart en ziel aan gewerkt heb, de ruimte geven. Nu heb ik zin om iets meer uit te pakken. Het mag allemaal nog wel wat extravaganter en feestelijker. Ik wil dat iedereen naar huis gaat met het gevoel bij een niet-te-missen-feestje te zijn geweest."

Je bent dit seizoen de huisband van De Wereld Draait Door. Hoe bevalt dat?
"Het is natuurlijk een hele grote eer om daarvoor gevraagd te worden. We vinden het echt heel erg leuk om te doen. Er komt nog veel meer bij kijken dan je denkt. Meestal beginnen de voorbereidingen al vijf dagen van tevoren met een brainstorm over de liedjes en de eerste repetitie. Laatst kwam er op de ochtend van de uitzending ineens nieuws over de AIVD naar buiten en moesten we iets compleet nieuws maken. Of neem het Luizenmoeder liedje, dat is op de dag zelf door mijn jongens nog naar een carnavalskraker omgetoverd. Het zijn stressvolle dagen, maar ik zou het niet willen missen. Voor de band en mij is het heel leerzaam gebleken; we zijn nog meer naar elkaar toegegroeid en spelen nog beter op elkaar in."

Nominaties voor je eerste album, uitverkochte zalen en lovende reacties na je optreden op Noorderslag, had je dit allemaal verwacht?
"Nee natuurlijk ga je nergens vanuit wanneer je na tien jaar in de muziek het roer helemaal omgooit. Doodeng vond ik het. Het leukst vind ik om te zien dat mensen nu echt helemaal voor mij komen, dat ik nu een eigen fanbase heb. Want die fans zijn echt zo belangrijk voor me. Ik kan mezelf bij ze zijn, me kwetsbaar opstellen, en zij bij mij. Gewoon jezelf mogen en durven zijn tussen al die verschillende mensen in zo'n zaal. Daarom neem ik na afloop ook de tijd om met iedereen nog even na te praten. De meest bijzondere en persoonlijke verhalen krijg je dan te horen. Dan ga je pas echt voldaan weer naar huis."

Kaartjes voor het optreden zijn nog te koop via www.livepul.com of bij de Ticketmaster-verkooppunten en kosten 14,45 euro. De voorstelling begint om 20.30 uur. De zaal is om 19.30 uur open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant