Leon Verdonschot
Leon Verdonschot

Bibliotheek Uden en De Pul: Stoere mannen, sterke verhalen en een portie muziek

Kunst en cultuur 623 keer gelezen

UDEN | Sterk spul hè, die literatuur? In 'Stoere mannen, sterke verhalen' van Bibliotheek Uden en De Pul komen ruige kerels vertellen over hun mooiste leeservaring, de beste boeken en absolute aanraders. Het is een nieuw initiatief van de bibliotheek en De Pul om goede verhalen en muziek bij elkaar te brengen. Zaterdag 31 maart zijn de schrijvers Henk van Straten en Leon Verdonschot in De Pul te gast. De rock 'n roll wordt verzorgd door de punkrock band Dowzer.

Henk van Straten begon als zanger in een hardcorepunkband om later de schrijver in zichzelf te ontdekken. Als journalist en columnist schreef hij onder meer voor de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2008 verscheen zijn eerste roman Ik ben de regen. Na vele romans volgde het veelgeprezen Wij zeggen hier niet halfbroer (2017). 

Leon Verdonschot
Leon Verdonschot is journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist. In 1999 debuteerde hij als schrijver met De Heideroosjes, een Teringtyfustakkeband. Vele (muziekgerelateerde) boeken volgden. Zijn laatste twee boeken zijn VOS, het leven van Luc De Vos en de bestseller RICO (over Rico Verhoeven), beide uit 2017. 

Dowzer
Dowzer heeft in tien jaar tijd een eigen stijl van punkrock gevormd, die barst van melodie en meerstemmige zang, maar ook knalt met power en diversiteit. Dowzer speelde eerder shows door heel Europa, zorgde dat de platen van de band van Breda tot aan Tokyo in de schappen terecht kwamen en bouwde ervaring op in voormalige bands zoals New Pokerface, Harsh Realms, This City Shines en Delychees.

Informatie
Na afloop, rond 23.00 uur, is er ook nog tijd genoeg om je eigen sterke verhalen te vertellen. De avond begint om 20.30 uur, de deuren zijn open om 20.00 uur. Entree is 10 euro voor bibliotheekleden en studenten, overige bezoekers betalen 12,50 euro. Kaarten zijn online te koop bij bibliotheek Uden en in alle bibliotheekvestigingen van de Noord Oost Brabantse bibliotheken.

Henk van Straten
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant