The Freshmakers laten na lange stilte weer eens van zich horen in Soos Plock
The Freshmakers laten na lange stilte weer eens van zich horen in Soos Plock

Veertiende Stonesavond in Soos Plock Volkel

Kunst en cultuur 1.277 keer gelezen

VOLKEL | Voor de veertiende keer wordt de Stonesavond georganiseerd in Soos Plock, door Henny Hermans, Jos van de Elzen en Mario van Boxtel. Deze keer wordt de avond gehouden op zaterdagavond 24 Zoals de afgelopen vier keren plaatst de organisatie weer een tent bij Plock. Hierdoor zijn er drie podia beschikbaar. In totaal spelen er zeven bands.

In de tent bijt Blues'em de spits af. Dit is een nieuwe band met allemaal mannen van Volkelse oorsprong. Zij brengen, zoals de naam al doet vermoeden, bekende bluesnummers. Flight speelt als tweede in de tent. Deze Stones tribute band heeft vijf muzikanten die onder meer gespeeld hebben bij Stars on 45, Sandy Coast, Rainbow train, Livin'Blues en Anouk. Zij spelen de Stones nummers soms net iets rauwer en ongepolijster dan het origineel. De afsluiter in de tent, The Remedy, zijn vier jonge mannen uit Goes, maar met een oude ziel. Zij spelen, naast enkele Stones nummers, ook nummers van onder andere Stevie Ray Vaughn, Rory Gallagher, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa en Julian Sas.

Zaal en Café
In de zaal speelt als eerste Back of my Mind. Frontman Jim vd Elzen heeft met zijn voormalige band Pull-over al eerder op de Stonesavond gestaan. Dus deze band weet wat van hen verwacht wordt. Daarna zullen The Freshmakers na een lange stilte weer eens van zich laten horen. Martijn, Frank en Erwin uit Volkel gaan samen met drummer Bart oude tijden herleven. Afsluiter in de zaal is Sticky Fingers. Deze Stones cover band speelde al op de eerste Stonesavond, maar zijn in 2008 gestopt. In 2017 hebben Harry vd Ven en Frans van Orsouw Sticky Fingers nieuw leven ingeblazen. De 'Fingers' klinken weer als vanouds, zoals ze zelf zeggen. In het café zijn doorlopend optredens van de Zeelander Harry Vollenberg met zijn akoestische band FullMountain.

Informatie
De zaal is open om 19.00 uur en iets over 19.30 uur zal de eerste band starten. Kaartjes kosten in de voorverkoop 8 euro en aan de kassa 10 euro. Voorverkoopadressen zijn: De Paerdestal Uden, Guitar King Boekel, Coolfeestje Volkel, Van Boxtel Elektro en Kunststof Uden en in Plock zelf. Kijk voor de timetable en meer informatie op www.stonesavond.nl of op de facebook pagina van de Stonesavond.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant