Björn van der Doelen
Björn van der Doelen

Björn van der Doelen met nieuw album in Nesterlé Nistelrode

Kunst en cultuur 592 keer gelezen

NISTELRODE | Al voor hij dertig werd begon Björn van der Doelen aan zijn tweede leven: hij hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen en pakte zijn muziekcarrière op. Hij staat op 9 juni bij Nesterlé op de planken met zijn vierde album getiteld 'De Cowboy, de Outlaw, de Sheriff en de Hoer'.

Dat Björn wat betreft muziek net zo getalenteerd is als in zijn tijd bij PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC bewijst hij in zijn nieuwe voorstelling maar weer eens. Van der Doelen is een man met karakter, zowel in het veld als op het podium. De figuren uit zijn nieuwe album zijn uiteenlopende karakters en de teksten zijn net zo divers: liefde, cynisme, relaties, vrienden en alledaagse ergernissen spelen een rol. De zanger en liedjesschrijver heeft een goed oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. Verhalen en songs over gemis en verlangen over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Björn: "Ik gebruik voorvallen uit ons leven en daarmee ga ik aan de haal. Liefdesliedjes mogen een beetje schuren. Zo gaat het ook in het leven: het is niet zo dat we vanaf de geboorte tot de dood alleen maar liefde ervaren."

Informatie
Van der Doelen speelt deze voorstelling, vocaal ondersteund door vriendin Ellen, met zijn 7-koppige band 'De Huursoldaten'. De voorstelling begint om 20.30 uur. Tickets zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar via www.nesterle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant