Afbeelding

Expositie schilderclub 'De Kwast' in Het Retraitehuis

Kunst en cultuur 356 keer gelezen

UDEN | Tot 9 september is er een nieuwe expositie te bezichtigen in Het Retraitehuis. Dit keer een hele bijzondere: schilderclub 'De Kwast', een van de verenigingen binnen Het Retraitehuis, exposeert zelf.

De schilderclub, die wekelijks op woensdagmiddag onder begeleiding van vier enthousiaste vrijwilligers in zaal Pinkeltje plaatsvindt, bestaat uit bewoners van Het Retraitehuis. Ze zijn een heel gevarieerd en kleurrijk gezelschap, net als de schilderwerken die ze maken. De bewoners hebben hun eigen stijl en werken voornamelijk met acrylverf op canvasdoeken. Natuur en dieren zijn geliefde onderwerpen. Mocht schilderen niet meer lukken, dan wordt geleidelijk de overstap gemaakt naar tekenen en kleuren op papier. Het gaat uiteindelijk niet om een perfect eindresultaat, maar om het plezier en genot om creatief bezig te kunnen zijn, een zinvolle dagbesteding. Ook van enkele bewoners, die inmiddels helaas overleden zijn, worden in overleg met de familie schilderijen geëxposeerd.

De expositie is dagelijks te bezichtigen. Wil je de schilders echt aan het werk zien? Bezoek dan de expositie op de woensdagmiddag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant