Alex Klaasen (foto: Mark Engelen)
Alex Klaasen (foto: Mark Engelen)

Theatertip: 'Showponies' bij Markant Uden

Kunst en cultuur 414 keer gelezen

UDEN | Ook de theaterwereld houdt momenteel een zomerstop. Tijd genoeg om jezelf te verdiepen in voorstellingen van het volgende seizoen! Theater Markant geeft ons de komende weken iedere week een theatertip, te beginnen met 'Showponies - de Alex Klaasen revue'.

Deze show ging in maart in première en is lyrisch ontvangen door de pers en het publiek. De nominatie voor de Poelifinario kon dan ook bijna niet uitblijven. De prestigieuze VSCD-cabaretprijs wordt op 1 oktober uitgereikt. Kort na deze feestelijke avond komt Alex Klaasen, bekend van onder andere Gooische vrouwen, Toon de musical en Klokhuis, naar Uden. Op zondag 14 oktober is Showponies te zien bij Markant Uden.

Showponies is wegens de aanhoudende run op kaarten verlengd tot december 2018. Alex Klaasen is blij met het overweldigende succes. Op zijn website schrijft hij: "Het was mijn grote droom om deze voorstelling te maken en het genre revue nieuw leven in te blazen. Dat Showponies dan zo ontzettend goed wordt ontvangen is overweldigend. Ik ben er stil van."

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen het publiek laat zien. Hij showt zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard: met zang, dans, typetjes en komische sketches. Showponies wordt ontzettend goed ontvangen door de Nederlandse pers. De ene na de andere goede recensie verschijnt in de dagbladen.

De jury van de VSCD Cabaretprijzen heeft zes cabaretiers genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het afgelopen theaterseizoen. In de categorie 'Entertainment' is Alex Klaasen genomineerd, samen met Jochem Myjer en zijn show 'Adem in, adem uit'. Bij 'Engagement' zijn er drie genomineerden: 'Om alles!' van Richard Groenendijk, 'Geloof ons nou maar' van het duo Veldhuis & Kemper en 'Het kromme hout der mensheid' van Tim Fransen. In de categorie 'Kleinkunst' is het theaterconcert 'Spijkers II', een soloproject van Joost Spijkers genomineerd. Naast Alex Klaasen zijn komend seizoen bij Markant Uden ook Veldhuis & Kemper en Richard Groenendijk te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant