Het MRK is op zoek naar een lekker gebakje om de menukaart van het nieuwe museumcafé De Refter mee uit te breiden.
Het MRK is op zoek naar een lekker gebakje om de menukaart van het nieuwe museumcafé De Refter mee uit te breiden.

Museum MRK Uden is op zoek naar het beste gebakje

Kunst en cultuur 727 keer gelezen

UDEN | Het MRK Uden is op zoek naar het beste gebakje, dat na de heropening van het museum een plekje krijgt in het nieuwe museumcafé De Refter. In de Refter komen kunst, klooster en kruidentuin samen en kunnen bezoekers genieten van een lekkere lunch of een kop koffie met gebak.

In de zoektocht naar het beste gebakje, organiseert het museum een bakwedstrijd. Bakliefhebbers worden uitgedaagd om het beste gebakje te ontwikkelen voor in het café. Naast eeuwige roem, zijn er ook leuke prijzen te winnen met de bakwedstrijd. Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen en de vorm van het recept is volledig vrij. Zo kunnen deelnemers een taart, petitfour of een koekje voor bij de thee ontwikkelen. Zoet of hartig, alles mag, zolang het maar aansluit bij het museum. Het winnende recept is vanaf de heropening van het museum verkrijgbaar in het museumcafé De Refter.

Deelnemen?
Iedereen vanaf 14 jaar, die denkt het allerlekkerste gebakje te kunnen maken, kan deelnemen aan de bakwedstrijd. Het liefst gebruik je een origineel recept waarin minimaal één van de kruiden uit de museumtuin is gebruikt. Het gaat om de smaak en het gevoel er meteen je tanden in te willen zetten. Een speciale jury beoordeelt het gebak op smaak, originaliteit, productiekosten en -tijd. Het winnende gebakje is niet alleen te verkrijgen in het café, de beste bakker wint tevens andere prijzen, waaronder een museumkaart en een jaar lang toegang tot lezingen en concerten in het museum.

Spelregels en voorwaarden
Het gebak bevat minimaal één van de kruiden uit de kruidentuin van het MRK. Dit kruid is gedurende het hele jaar beschikbaar. Het gebakje is uniek en past perfect bij de locatie, waarin kunst, klooster, kruidentuin samensmelten. Het gebak kan in grote productie worden gemaakt, of uit een baksel vallen minimaal tien stukken te halen. Er wordt geen gebruik gemaakt van fondant of marsepein. Het gebak is bij voorkeur biologisch. Bij het gebak wordt rekening gehouden met allergieën en vegetariërs. Het gebak kan worden ingevroren en het kan een hele dag buiten de koelkast staan zonder aan kleur, smaak of vochtigheid te verliezen. Als winnaar sta je je recept en eigendomsrechten af aan het MRK Uden. Foto's van de taarten kunnen door de museumorganisatie gebruikt worden voor promotionele doeleinden, uiteraard met vermelding van de naam van de maker en de bron van het recept. Door je aan te melden voor de wedstrijd ga je met bovenstaande akkoord

Aanmelden
Interesse? Aanmelden kan tot maandag 27 augustus door een mail te sturen naar Quirine van Aerts op info@museumvoorreligieuzekunst.nl, onder vermelding van bakwedstrijd MRK met naam, adres en telefoonnummer(s). Via een voorronde op woensdag 19 september wordt bepaald welk baksel doorgaat naar de finale op woensdag 10 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant