Afbeelding

Contact met ruimtewezens in bibliotheek Uden

Kunst en cultuur 511 keer gelezen

UDEN | De Kinderboekenweek staat in 2018 in het teken van vriendschap. In de bibliotheek zijn twee leuke, interessante Doe-lezingen voor kinderen: eerst een interessante lezing, daarna een coole workshop. De doe-lezingen worden verzorgd door Sandra van Dam van Curiosityworld.

De lezing 'Vriendschap sluiten met Proxy voor 5 tot en met 7 jaar' is een kinderlezing over het leggen van contacten met buitenaardse wezentjes. Daarna een coole workshop over buitenaardse aliens en verre gekke planeten. We gaan avonturen beleven met Tim die vriendschap sluit met Proxy, een buitenaards wezentje. Tim kijkt door de telescoop. Ziet hij dat goed? Ziet hij echt een buitenaards ruimteschip? Het lijkt wel of het ruimteschip gaat landen. Moet Tim nu bang worden? Tim is dapper en nieuwsgierig en gaat naar het ruimteschip toe. En wat hij dan allemaal ontdekt...

8 tot en met 12 jaar
De lezing 'Contact met ruimtewezens voor 8 tot en met 12 jaar' is een interessante lezing over contact maken met verre beschavingen, met daarna een coole workshop over buitenaardse vriendschappelijke wezens, exoplaneten en nog veel meer. Stel dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt. Hoe cool is dat?! Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving? Hoe zou zo'n contact verlopen, vriendschappelijk of juist vijandig? We weten allemaal dat vriendschap vaak begint met het leggen van contacten, vriendschap komt van twee kanten.  Maar hoe zou dat gaan met buitenaardse wezens? Kunnen we elkaar begrijpen? Zouden ze op ons lijken?

Informatie
De doe-lezingen vinden plaats op 3 oktober. Van 14.00 tot 15.30 uur vindt de lezing voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar plaats. Van 16.00 tot 17.30 uur vindt de lezing voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar plaats. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Dit kan nu al via jeugdu@nobb.nl of in de bibliotheek Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant