Rhys Crimmin
Rhys Crimmin

Australische singer-songwriter Rhys Crimmin bij Ons Caffeej

Kunst en cultuur 608 keer gelezen

UDEN | Rhys Crimmin geeft op donderdag 27 september een optreden bij Ons Caffeej. Rhys is de kleinzoon van Willem Vogels en Door Claassen uit Uden, die in 1953 met hun zes kinderen vanuit Uden naar Australië zijn geëmigreerd.

Willem Vogels en Door Claassen zijn destijds in Uden in de Petruskerk getrouwd, daarover en over hun emigratie heeft Rhys een nummer geschreven. Rhys was in 2014 ook in Uden en heeft dat nummer achter in de Petruskerk in zijn eentje aan hen opgedragen. Het lied heet 'Fairsea' en is genoemd naar de boot waarmee Door, Willem en de kinderen naar Australië zijn vertrokken. Willem en Door zijn helaas overleden maar de familieband met de familie Claassen en de familie Vogels in Nederland is nog sterk.

Wetende dat Rhys prachtige muziek maakt en hij op tournee is in Europa, hebben wij hem gevraagd of hij tussen zijn optredens door tijd zag om in Uden op te komen treden. Hij heeft hier tijd voor vrijgemaakt en de familie Vogels en Claassen zullen ook bij dit optreden aanwezig zijn. Iedereen die wil komen luisteren is welkom. Rhys Crimmin heeft in de loop der jaren menig nummer geschreven en vanaf het moment dat Rhys begint te spelen zal het publiek genieten van zijn warme geluid dat hij creëert. Hij bespeelt verschillende instrumenten; gitaren, mondharmonica, didgeridoo, de Stompbox, voetslagwerk etc. Hij treedt regelmatig op in Australië op pop-en straatfestivals, Pubs, Bars en Hotels. Soms met zijn band, the Toms, maar ook vaak alleen. Rhys noemt zijn muziekstijl 'Aussie Country Roots Folk Reggae & Dirthy Foot Stomping Blues'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant